Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Zo verzorg je een Aloë Vera plant!

geschreven door Demi
Zo verzorg je een Aloë Vera plant!

Ben jij ook gek van plantjes in je interieur? De Aloë Vera plant zien we steeds vaker voorbijkomen, want deze schattige plantjes zijn niet alleen leuk om aan te zien, ze zijn ook nog eens makkelijk in de verzorging. Krijg jij het nog niet helemaal onder de knie om dit plantje de juiste verzorging te geven? Hieronder geef ik je de juiste tips & tricks, zodat jij een echte Aloë Vera-kenner wordt!

badkamer plant aloevera
Bron: deinterieuradviseurs

Weinig water

Geef de Aloë Vera alleen water als dat echt nodig is. Voel dus eerst even aan de aarde of deze droog aanvoelt. Eigenlijk kan je dit plantje (bijna) niet té weinig water geven, want in de bladeren kan de plant vocht opslaan. Maar pas op! Vooral in de zomer tijdens de echt warme dagen, heeft ook dit plantje wat meer water nodig.

hal plant groen
Bron: huiswaarts

Licht, maar weinig vocht

Licht is daarentegen wel belangrijk, zonder genoeg daglicht kan de Aloë Vera niet overleven. Zet de plant dus niet in een kamer waar weinig daglicht naar binnen valt. Daarnaast is een te vochtige plek ook iets waar het plantje niet van houdt, sproeien is dus ook niet nodig!

werkkamer plant groen
Bron: huiswaarts

Bijhouden

Stel nou, je bent toch af en toe vergeten water te geven? Geen probleem! De topjes van de bladeren kunnen dan rood verkleuren. Knip die stukjes eraf en de plant zal zichzelf helen, handig! Geef je juist nét iets te veel water? Dan kunnen de bladeren een beetje bruin worden en gaan hangen. Op deze manier zie jij precies wat je fout doet en word je alsnog een echte kenner!

Zie ook:
- Zo verzorg je een orchidee
- 7x zo voeg je planten toe aan je balkon
- Deze planten zijn écht roze (en wil je nu hebben)!

 
 
Koken & Tafelen

De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

geschreven door Mara
De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

De eettafel stylen: het lijkt zo simpel, maar soms is de inspiratie ver te zoeken. Óók bij doorgewinterde interieurliefhebbers! Want wat moet je nu weer eens op de tafel zetten? Juist daarom zet ik vandaag allerlei toffe voorbeelden én bijpassende accessoires op een rij. Zo br...

meer...