Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo verzorg je een Aloë Vera plant!

geschreven door demi4

Zo verzorg je een Aloë Vera plant!

Ben jij ook gek van plantjes in je interieur? De Aloë Vera plant zien we steeds vaker voorbijkomen, want deze schattige plantjes zijn niet alleen leuk om aan te zien, ze zijn ook nog eens makkelijk in de verzorging. Krijg jij het nog niet helemaal onder de knie om dit plantje de juiste verzorging te geven? Hieronder geef ik je de juiste tips & tricks, zodat jij een echte Aloë Vera-kenner wordt!

badkamer plant aloevera
Bron: deinterieuradviseurs

Weinig water

Geef de Aloë Vera alleen water als dat echt nodig is. Voel dus eerst even aan de aarde of deze droog aanvoelt. Eigenlijk kan je dit plantje (bijna) niet té weinig water geven, want in de bladeren kan de plant vocht opslaan. Maar pas op! Vooral in de zomer tijdens de echt warme dagen, heeft ook dit plantje wat meer water nodig.

hal plant groen
Bron: huiswaarts

Licht, maar weinig vocht

Licht is daarentegen wel belangrijk, zonder genoeg daglicht kan de Aloë Vera niet overleven. Zet de plant dus niet in een kamer waar weinig daglicht naar binnen valt. Daarnaast is een te vochtige plek ook iets waar het plantje niet van houdt, sproeien is dus ook niet nodig!

werkkamer plant groen
Bron: huiswaarts

Bijhouden

Stel nou, je bent toch af en toe vergeten water te geven? Geen probleem! De topjes van de bladeren kunnen dan rood verkleuren. Knip die stukjes eraf en de plant zal zichzelf helen, handig! Geef je juist nét iets te veel water? Dan kunnen de bladeren een beetje bruin worden en gaan hangen. Op deze manier zie jij precies wat je fout doet en word je alsnog een echte kenner!

Zie ook:
- Zo verzorg je een orchidee
- 7x zo voeg je planten toe aan je balkon
- Deze planten zijn écht roze (en wil je nu hebben)!

 
 
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
geschreven door rosa

24x de leukste kraamcadeaus onder €30

Heeft iemand in jouw omgeving net een kindje gekregen en ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 24 van de leukste kraamcadeautjes op een rijtje gezet ónder €30,00! Shopze! Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about', ‘View')...

meer...