Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

7x zo voeg je planten toe aan je balkon

geschreven door Julia
7x zo voeg je planten toe aan je balkon

Nu het zomer is, is het heerlijk om op het balkon te zitten. Een balkon is voor veel mensen niet af als er geen planten staan. Een manier om planten toe te voegen is door ze simpelweg in een bloempot op de grond te zetten, maar zeker wanneer je niet zoveel ruimte op je balkon hebt, is dit vaak niet de handigste manier. Hieronder vertel ik je op welke zeven andere manieren je planten kunt toevoegen aan je balkon.

1. Plantenstandaard

Een heel populair item sinds een paar maanden dat zowel buiten als binnen erg leuk staat is de plantenstandaard. Zet verschillende hoogtes naast elkaar voor het mooiste effect. In de herfst en winter kun je je plantenstandaard eventueel naar binnen halen.

plantenstandaard balkon Bron: lovethesign

2. Plantenhanger

Geen plek meer op de grond voor planten? Hang ze op met een leuke plantenhanger! Ga voor één of meerdere die je op verschillende hoogtes hangt. Je kunt ze boven je balkon hangen, of boven de reling van je balkon. In het laatste geval kan de plantenhanger ook de inkijk verminderen.

3. Plantenrek

Deze manier is heel geschikt wanneer je bijna geen loopruimte hebt op je balkon. Je hebt speciale rekken voor planten, maar kunt natuurlijk ook een gewoon wandrek gebruiken om je planten aan te bevestigen.

wandrek balkon Bron: fantasticfrank

4. Bijzettafel

Heb je een bijzettafeltje waar je eigenlijk nooit spullen op neerzet? Hier kun je een leuk plekje van maken voor je kleine planten. Let wel op dat de bijzettafel geschikt is voor buiten ;-).

5. Plantenbak

Je hebt plantenbakken die je kunt ophangen aan bijvoorbeeld de reling van het balkon, maar natuurlijk ook plantenbakken die je op de grond kunt zetten. Ga als je weinig ruimte hebt voor een smalle plantenbak.

6. Wandplank

Ook kun je één of meerdere wandplanken ophangen en daar je plantjes op neerzetten. Ga voor een rechte wandplank of een bijzondere variant zoals een rond model. Je wand is meteen aangekleed.

wandplanken balkon Bron: juditu

7. Stellingkast

Tot slot kun je een stellingkast neerzetten als je daar ruimte voor hebt. Kijk wel even of de stelling geschikt is om buiten te zetten.

Zie ook:
-Deze planten zijn écht roze (en wil je nu hebben)!
-Deze 5 plantensoorten houden je huis koel
-Met dit item wordt je balkon meteen een stuk gezelliger

 
 
Planten

Een ode aan de kunstbloem

geschreven door Rosa
Een ode aan de kunstbloem

Als er iemand sceptisch tegenover kunstbloemen en -planten stond dan ben ik dat wel. Maar, wat ben ik van mening veranderd. Een kunstbloem is helemaal niet meer ouderwets, ontzettend plastic of suf. Hierbij vertel ik je waarom je tegenwoordig júist voor kunstbloemen moet gaan. Perfect als je geen...

meer...