Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Wist jij dat je planten elkaar moeten aanraken?

geschreven door Rosa
Wist jij dat je planten elkaar moeten aanraken?

Naast dat planten een goede manier zijn om je huis te decoreren zijn ze ook nog eens goed voor onze gezondheid. Daar houden we van! Het is dan ook niet zo gek dat er in (bijna) ieder interieur wel een of meerdere planten terug te vinden zijn. Maar, wist je ook dat het verstandig is om je planten tegen elkaar aan te zetten?

Ik geloofde het zelf eerst ook niet, maar de wetenschap liegt niet. Er is namelijk uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat je plant de snelste wilt zijn. Nee je leest het niet verkeerd, je plant wilt echt de snelste zijn. Als planten elkaar aanraken ontstaat er een soort concurrentiestrijd. Ze voelen de bladeren van de andere plant (hun concurrent) en willen graag sneller dan deze groeien. Puur om het meeste licht op te vangen.

Er werd eerst van uitgegaan dat planten alleen elkaars aanwezigheid voelen of waarnemen door de reflectie van zonlicht op de bladeren. Maar, niets is minder waar. Planten weten al veel eerder in het groeiproces van elkaars bestaan. Ze kunnen elkaar namelijk letterlijk voelen. Wie had dat gedacht.

Wetenschappers van de universiteit in Utrecht kwamen er zelfs achter dat planten niet alleen op elkaars aanwezigheid reageren, maar ook op andere omgevingsfactoren. Als je een plant tegen een transparant, kleurloos object aanzet zal deze ook sneller gaan groeien. Altijd goed om te weten.

Zie ook:

- DIY: hydroponie, planten op water
- Met deze tips creëer je buiten een woonkamer gevoel
- Inspiratie: de 4 populairste tuinstijlen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...