Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Wist jij dat je planten elkaar moeten aanraken?

geschreven door Rosa
Wist jij dat je planten elkaar moeten aanraken?

Naast dat planten een goede manier zijn om je huis te decoreren zijn ze ook nog eens goed voor onze gezondheid. Daar houden we van! Het is dan ook niet zo gek dat er in (bijna) ieder interieur wel een of meerdere planten terug te vinden zijn. Maar, wist je ook dat het verstandig is om je planten tegen elkaar aan te zetten?

Ik geloofde het zelf eerst ook niet, maar de wetenschap liegt niet. Er is namelijk uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat je plant de snelste wilt zijn. Nee je leest het niet verkeerd, je plant wilt echt de snelste zijn. Als planten elkaar aanraken ontstaat er een soort concurrentiestrijd. Ze voelen de bladeren van de andere plant (hun concurrent) en willen graag sneller dan deze groeien. Puur om het meeste licht op te vangen.

Er werd eerst van uitgegaan dat planten alleen elkaars aanwezigheid voelen of waarnemen door de reflectie van zonlicht op de bladeren. Maar, niets is minder waar. Planten weten al veel eerder in het groeiproces van elkaars bestaan. Ze kunnen elkaar namelijk letterlijk voelen. Wie had dat gedacht.

Wetenschappers van de universiteit in Utrecht kwamen er zelfs achter dat planten niet alleen op elkaars aanwezigheid reageren, maar ook op andere omgevingsfactoren. Als je een plant tegen een transparant, kleurloos object aanzet zal deze ook sneller gaan groeien. Altijd goed om te weten.

Zie ook:

- DIY: hydroponie, planten op water
- Met deze tips creëer je buiten een woonkamer gevoel
- Inspiratie: de 4 populairste tuinstijlen

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...