Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Inspiratie: de 4 populairste tuinstijlen

geschreven door Julia
Inspiratie: de 4 populairste tuinstijlen

Sinds gister is het officieel zomer! Dat betekent dat we vanaf nu lekker vaak in de tuin kunnen zitten (als het weer een beetje meezit). Het meest geniet je natuurlijk als je tuin helemaal naar wens is ingericht. Kan jij nog wat inspiratie gebruiken? Hieronder laat ik vier verschillende tuinstijlen zien die je een handje op weg kunnen helpen bij de inrichting van jouw tuin!

Boheemse tuin

De eerste is de Boheemse tuin. Deze zien we tegenwoordig veelvuldig voorbijkomen. Kenmerkend hiervoor zijn rotan meubels, kussens en vloerkleden met prints, veel kleuren en franjes aan de accessoires. Hou je niet van veel kleur in je tuin? Ga dan voor wit, zwart en hout zoals op de tweede foto hieronder.

boheemse tuin Bron: ibizabohogirl

boheemse tuin Bron: zocohome

Moderne tuin

In moderne tuinen wordt vaak gewerkt met wit en zwart, of wit en antraciet, maar dit betekent niet dat je geen kleur kunt toevoegen aan een moderne tuin. Kenmerkend voor deze stijl zijn de strakke lijnen, die zowel in het meubilair als in het design van de tuin zelf te zien zijn. Denk aan een strakke loungeset of tuinverlichting met scherpe hoeken. Daarnaast is de inrichting minimalistisch.

moderne tuin Bron: harringtonporter

moderne tuin Bron: catesthill

Landelijke tuin

Kenmerkend voor een landelijke tuin zijn gras, klimplanten, een vijver of sloot en robuuste tuinmeubels van hout. Je kunt de natuur lekker zijn gang laten gaan. Een onderdeel dat veel sfeer creëert en ook veel in landelijke tuinen te zien is, is een veranda. Maak de veranda af door er planten tegenaan te laten groeien.

landelijke tuin Bron: fabstyling

landelijke tuin Bron: lantliv

Romantische tuin

In een romantische tuin mogen kleurrijke bloemen niet ontbreken. De meubels hebben sierlijke vormen en er worden vaak pastelkleuren gebruikt. In het ontwerp van de tuin zijn meestal ronde vormen te zien. Denk bijvoorbeeld aan een slingerend pad.

romantische tuin Bron: houseandgarden

romantische tuin Bron: houseandgarden

Zie ook:
-Shop the look: Boheems terras in Spanje
-Met deze tips creëer je buiten een woonkamer gevoel
-Geef je tuin een upgrade met deze 5 budget tuinideeën!

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...