Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit zijn de makkelijkste kamerplanten

geschreven door Lynn
Dit zijn de makkelijkste kamerplanten

Je geeft ze veel liefde, vergeet soms water te geven en binnen de kortste keren hangen de bladeren alweer op half 6. Sommige mensen hebben een huis met prachtige groene kamerplanten en bij sommige mensen lukt het gewoonweg niet. En dat is helemaal niet erg want hier is gewoon een oplossing voor. Er bestaan namelijk ook kamerplanten die hufterproof en bijna niet te verwaarlozen zijn. Met deze planten heb jij binnen een mum van tijd een oase van planten in huis.

De cactus

Deze had je zelf waarschijnlijk ook al in je hoofd. Maar als er één plant is die amper verzorging nodig heeft is het wel de cactus. Het is niet erg als je hem een keertje vergeet water te geven, want de cactus kan wel een maand zonder water. Hij is namelijk gewend aan een droog klimaat.

💧 Geef hem in de zomer af en toe een flinke plens water en laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen. In de winter hoef je maar eens in de 4 weken een beetje water te geven.
☀️ Het maakt hem ook niet zo bijzonder veel uit hoeveel licht hij krijgt. Hij is de moeilijkste niet.

cactus-familieBron: Bijdebrouwers via HomeDeco Binnenkijken

Sansevieria (vrouwentong)

Deze plant is een woestijnplant en gaat dus goed op een beetje droogte. Ook qua zon hebben ze net zoals de cactus weinig eisen. Al het water wat je aan ze geeft, slaan deze slimme bladgenoten op in hun bladeren. Je kunt de Sansevieria het beste in zijn teelpot laten staan. De gaatjes in de teelpot laten het overtollige water weglopen zodat de wortels niet gaan rotten.

💧In de winter kan je hem gerust 6 weken geen water geven. En in de zomer is eens in de 2 weken ook voldoende.
☀️ geen eisen qua lichtbehoefte. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer zon, hoe meer water de Sansevieria gebruikt.

sansevieria-plantenbakBron: Fab83 via HomeDeco Binnenkijken

Dracaena

De Dracaena is een kamerplant die wel tegen een stootje kan. Deze makkelijke plant komen in alle soorten en maten voor. Dus perfect voor als je een grote hoek wilt vullen of alleen een klein plantje op de bijzettafel wilt neerzetten.

💧In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. In de zomer heeft de plant eens per 2-3 weken water nodig.
☀️De Dracaena heeft weinig zon nodig. Zo’n drie uur per dag is zeker voldoende.

dracaena-plant-stamBron: Feey

Monstera

Met deze prachtige Monstera creëer je een tropische jungle in huis. Deze gatenplant is er in het groot, klein en zelfs als hangplant te verkrijgen. Dit is een mooie toevoeging aan je makkelijke kamerplanten collectie.

💧Geef de Monstera eens per week een flinke scheut water en in de zomer 2 keer per week. Zo beloont de plant je snel met nieuwe bladeren.
☀️Zorg ervoor dat de Monstera niet in direct zon licht staat, maar hij houdt wel van een lichte plek.

monstera-gatenplantBron: Sanne16 via HomeDeco Binnenkijken

Yucca

Voor iemand die echt he-le-maal niks van planten weet, is de Yucca de perfecte plantenmatch. Met zijn stevige stam en bladeren kan hij wel tegen een stootje. Deze kamerplant staat ook wel bekent als de Palmlelie. Best grappig, want hij is helemaal geen familie van de palm. Let erop; als zijn stam bij de potgrond zacht aanvoelt geef je teveel water.

💧Belangrijk dat je hem regelmatig water geeft, maar hij heeft per keer niet zoveel nodig. In de winter is het belangrijk dat de grond weer helemaal droog is voordat je hem water geeft. Eens in de paar weken water geven is voldoende.
☀️Deze plant houdt wel van een lekker zonnetje. De Yucca heeft minimaal 5 uur per dag direct zonlicht nodig. Let erop dat de plant niet dicht bij een verwarming of op de tocht staat.

yucca-plant-woonkamerBron: Meltwik via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Doe het zelf: zet jouw kamerplanten in water
- Dit zijn de mooiste eyecatchers van kamerplanten
- Dit zijn de kamerplanten die in de zon kunnen staan

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...