Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Doe het zelf: zet jouw kamerplanten in water

geschreven door Lynn
Doe het zelf: zet jouw kamerplanten in water

Ben je niet goed in het wateren van je planten of ben je de kamerplanten zat? Plaats ze dan op water! Dit wordt ook wel hydroponie genoemd. Hierbij staan de wortels van jouw plant in de spotlights. Het is erg gemakkelijk om zelf thuis te doen en je hebt er gelijk een eye-catcher bij. Doordat de plant alle voedingsstoffen uit het water haalt, heeft hij bijna geen verzorging nodig. Benieuwd hoe je zelf hiermee aan de slag kan? Lees dan snel verder!

Vind onderaan een lijstje met planten die je hiervoor kunt gebruiken!

Wat heb je nodig?

Om met dit leuke project aan de slag te gaan, heb je niet veel nodig. Hieronder de benodigdheden op een rijtje om een hele plant op water te zetten:
- Een schone, transparante vaas
- Bronwater of kraanwater met plantenvoeding

planten-in-vaas-met-waterBron: Lynn Zweeris

Hoe werkt het?

Haal de wortels van de plant voorzichtig uit de aarde en spoel de wortels goed schoon. Dit doe je om te voorkomen dat de vaas vies wordt. Let er wel op dat je de wortels niet beschadigt. Kies een vaas die geschikt is voor jouw plant. De bovenkant moet smal genoeg zijn om ervoor te zorgen dat alleen de wortels in het water zitten. Maak de vaas goed schoon en vul hem met bronwater op kamertemperatuur, je kunt ook kraanwater met plantenvoeding gebruiken. Zet jouw plant met alleen de wortels in het water en jouw DIY project is geslaagd! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is elke maand het water verversen.

kamerplant-in-waterBron: Lynn Zweeris

Kant en klaar

Om het nog makkelijker te maken kun je ook altijd kant en klare hydroponie planten kopen. Wij hebben onze favorieten voor je verzameld!

Welke planten kun je gebruiken?

Niet elke plant is geschikt voor deze 'doe het zelf', maar veel wel!

Anthurium - Advocadoplant (uit pit)- Basilicum - Begonia - Clusia - Eikenboom (uit eikel) - Epipremnum - Hemionitis arifolia - Klimop (Hedera) - Lavendel - Monstera - Pilea Peperomioides (Pannenkoekenplant) - Philodendron - Rozemarijn - Salie - Spathiphyllum.

Zie ook:
- DIY: geverfde terracotta plantenpot
- DIY: zo maak je je eigen planten terrarium
- DIY: planten- en bloemenzakjes

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...