Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
DIY

DIY: planten- en bloemenzakjes

geschreven door Mara
DIY: planten- en bloemenzakjes

Op zoek naar een leuke manier om je planten en bloemen te etaleren? Ga voor een plantenzak! Deze zijn meestal van papier of van jute. Zulke zakjes staan heel nonchalant en huiselijk, en zorgen voor een heel natuurlijke look. Wij zijn fan! Je kunt dergelijke plantenzakjes kant en klaar bij ons shoppen, maar je kunt ze ook zelf maken. Ik laat het zien in deze blog!

Wat heb je nodig?
Papier | Schaar | Tape | Lijm

Hoe maak je het?
Op de website FallforDIY.com vind je een heel handige uitleg mét foto's over hoe je zo'n zakje vouwt:

plantenzakplantenzakplantenzakplantenzakplantenzakplantenzakplantenzak

Tip: waterdicht maken
Bij deze plantenzakjes is het natuurlijk wel belangrijk dat je de binnenpot om de plant laat heen zitten, zodat je de plant makkelijk uit het zakje kunt halen om water te geven. Geen zin in het gedoe? Je kunt om de binnenpot heen ook nog een plastic zak(je) doen, zodat je hippe plantenzak waterdicht is.

Tip: gebruik jute
Je kunt in plaats van papier, ook jute gebruiken om een plantenzak te maken! Hiervoor heb je een stuk jute nodig, een schaar, een naald en touw. Maak het stuk jute passend rondom je plant en maak een zoom. Naai vervolgens de onderkant en zijkant dicht en doe de zak binnenstebuiten (zodat je de naden niet ziet). Klaar is kees!

plantenzakjes Hier zie je de zelfgemaakte plantenzakjes van Binnenkijker @bijheleen. De combinatie van het materaal, het frisse wit en de mooie tulpen, geeft het een heel fris en vrolijk geheel!

Geen zin om zelf aan de slag te gaan?
Je kunt plantenzakken ook gewoon gemakkelijk & snel bij ons online shoppen:

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...