Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant

Houd je van planten en heb je het idee dat je alles eraan doet om ze in leven te houden? Maar gaat er soms toch eentje dood en heb je geen idee hoe dat komt? Dan maak je misschien een van deze 5 gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant! Kijk snel mee wat jij fout doet en maak nooit meer dezelfde fout!

slaapkamer plant verzorgen Bron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

1. Te veel water! (of juist te weinig)

Dit is natuurlijk dé nummer 1 fout die de meeste mensen maken. Om deze fout te voorkomen is het belangrijk om eerst even aan te voelen hoe droog de aarde is waar de plant in staat. Ben je vergeten om de plant water te geven? Maak dan niet de fout om in één keer veel water te geven.

slaapkamer plant verzorgen Bron: styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken

2. Geen rekening houden met de luchtvochtigheid

Droge plekken zijn funest voor de bladeren van een plant. Sproei af en toe de bladeren van een plant of zet een schaaltje met water naast de plant. Sommige planten nemen zelfs alleen water op via de bladeren, verdiep je dus in de verzorging van de plant die je koopt!

hal plant verzorgen Bron: steigerhoutpassie via HomeDeco Binnenkijken

3. Ongezonde bladeren niet verwijderen

Als je de ongezonde of al dode bladeren van een plant niet verwijderd, steekt de plant als het ware nog energie in de bladeren die ongezond zijn. Hierdoor gaat er minder energie naar de bladeren die wél nog leven! Let wel op: doe dit liever niet in de winter aangezien de plant dan kwetsbaarder is.

woonkamer plant verzorgen Bron: danielle5 via HomeDeco Binnenkijken

4. Verplaatsen van planten

Ja, het verplaatsen van een plant is niet goed voor ze! Waarom? Het kan 'stress' veroorzaken. Je plant raakt gewend aan de hoeveelheid licht, luchtvochtigheid en bijvoorbeeld aan de planten die naast de plant staat. Dus verander jij je interieur regelmatig? Verplaats de planten niet!

woonkamer plant verzorgen Bron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

5. Geen liefde geven

Nu denk je vast: hoe geef ik nou liefde aan mijn plantjes? Geef je planten af en toe eens een vitamineboost! Plantenvoeding wordt namelijk vaak vergeten, wat (vooral in de winter) enorm kan helpen om je plantje in leven te houden. In de winter is een plant namelijk veel kwetsbaarder, waardoor de kans dat de plant doodgaat groter is. Af en toe een druppel vloeibare plantenvoeding kan het verschil uitmaken!

planten meest gemaakte foutenBron: wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tussen de planten in Le Jardin
- Inspiratie: plantenbakken in de tuin of op het balkon
- Deze kamerplanten zijn onmisbaar in een gezond huis

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...