Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Inspiratie: plantenbakken in de tuin of op het balkon

geschreven door Julia
Inspiratie: plantenbakken in de tuin of op het balkon

Wil jij je tuin een beetje opfleuren met planten en bloemen, maar is je hele tuin betegeld? Dan is het een goede oplossing om één of meerdere grote plantenbakken neer te zetten. Een materiaalsoort die hierbij heel geliefd is, is polyester. Hieronder vertel ik je wat meer over deze materiaalsoort en geef ik inspiratie voor het stylen van plantenbakken!

Voordelen polyester plantenbak:
Polyester plantenbakken zijn vorstbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze in koudere periodes kapotvriezen. De kleur zit in het materiaal verwerkt, waardoor deze behouden blijft en niet snel door de zon zal verkleuren. Hooguit een klein beetje bij een felle kleur. Daarnaast hebben polyester plantenbakken maar weinig onderhoud nodig. Het is het beste om deze twee keer per jaar te reinigen. Let wel op dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, anders kun je de bakken beschadigen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de kleur?
Wanneer planten veel zon krijgen kun je deze het beste in een witte polyester bak zetten. Door de witte kleur wordt de aarde niet te warm en verdampt het water minder snel. Andersom kun je planten die veel warmte nodig hebben het beste in een bak zetten met een donkere kleur.

Inspiratie

Ben je overtuigd, maar weet je nog niet hoeveel en welke maat plantenbakken je het beste kunt neerzetten? Hieronder geef ik je wat inspiratie.

1. Drie op een rij
Wil je een strakke uitstraling creëren in de tuin? Dit kun je doen door drie plantenbakken met dezelfde afmeting en kleur naast elkaar te zetten. Deze opstelling is ook heel geschikt om privacy te creëren, mits je gaat voor grote plantenbakken natuurlijk.

tuin met witte plantenbakken Bron: Godu

2. Verschillende hoogtes
Houd je wel van een strakke uitstraling, maar mag het ook een beetje speels zijn? Zet dan plantenbakken van verschillende hoogtes bij elkaar. Ga bijvoorbeeld voor twee of drie stuks in verschillende hoogtes. Ben je bang dat het rommelig wordt? Plaats dan in alle drie de bakken dezelfde planten of bloemen en zorg dat de plantenbakken dezelfde kleur hebben.

3. Enkele plantenpot
Natuurlijk kun je ook kiezen voor één plantenpot. Daar kun je een mooi statement mee maken. Wanneer je hier een mooie boom in plaatst, kan dit super stijlvol zijn. Wij zijn in ieder geval om!

witte plantenbak met boom Bron: estilosdeco

Bron hoofdafbeelding: Nieuwe wonen

Zie ook:
-Dit zijn 4 grote tuintrends van 2019
-Klein balkon? Zo leuk je hem op!
-Met deze 5 tips betrek je je tuin bij je huis

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...