Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Tuin

Met deze 5 tips betrek je je tuin bij je huis

geschreven door Julia
Met deze 5 tips betrek je je tuin bij je huis

Waar we vroeger de tuin en het huis als twee losse onderdelen zagen, is de tuin tegenwoordig een verlengstuk van het huis geworden. Vandaag de dag halen we buiten naar binnen door middel van planten en brengen we binnen naar buiten door mooie loungesets en accessoires. Heb jij het gevoel dat je tuin en huis nog los van elkaar staan en zou je deze graag wat meer willen verbinden? Hieronder vertel ik je hoe je dit kunt doen door middel van vijf tips!

1. Creëer een huiskamer in je tuin
Wanneer je genoeg ruimte hebt in je tuin kun je een veranda of tuinhuis plaatsen. Gaat dat je net een stap te ver? Een schaduwdoek geeft ook het gevoel van een soort huiskamer. Zet een comfortabele loungeset neer en kleed deze aan met kussens, een buitenkleed en accessoires. Zo is het net of je in een huiskamer zit.

tuin Bron: newdarlings

2. Laat kleuren, patronen en materialen terugkomen
Creëer één geheel door kleuren uit je interieur terug te laten komen in de tuin. Neem bijvoorbeeld de kleur die op je muur zit of de kleur van de kussens op de bank en pas deze toe in plantenbakken, de bekleding van je loungeset of een buitenvloerkleed. Ook kun je materialen zoals beton of rotan terug laten komen in de tuin. Heb je nou bepaalde patronen in je interieur, zoals bijvoorbeeld strepen? Dan kun je deze ook toepassen in de tuin.

tuin Bron: onbekend

3. Voeg planten toe
Eén van de meest simpele manieren om de grens tussen buiten en binnen te vervagen, is door planten aan je interieur toe te voegen. Je hoeft natuurlijk niet zoals bij het interieur hieronder meteen een hele wand te bedekken, maar kunt ook gewoon een aantal planten bij elkaar neerzetten.

woonkamer planten Bron: boligmagasinet

4. Laat de vloer doorlopen
Heb je binnen een vloer liggen die ook geschikt is voor buiten? Dan kun je ervoor kiezen om deze voor een gedeelte of in de hele tuin aan te brengen. Check van te voren wel even of je vloer écht geschikt is voor zowel binnen als buiten. Gladde vloertegels zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor buiten.

keuken Bron: onbekend

5. Voeg tuinverlichting toe
Wil je ook 's avonds die verbinding met de tuin blijven houden? Dan is verlichting erg belangrijk. Je kunt natuurlijk voor standaard tuinverlichting gaan, maar tegenwoordig zijn er ook lampen die net zo mooi als binnenlampen zijn, maar dan wel geschikt voor buiten. Hiermee zorg je ook meer voor een samensmelting van binnen en buiten.

tuinverlichting Bron: onbekend

Zie ook:
-Dit zijn 4 grote tuintrends van 2019
-Zo maak je je tuin (of balkon) alvast voorjaar proof!
-Nooit te vroeg om te dromen over een tuin make-over...

 
 
Inspiratie

Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

geschreven door Maartje
Alles wat je wilt weten over zonnebloemen

Yay! Het is weer zonnebloementijd! De vrolijke kleur zorgt voor een zomerse uitstraling. We zien ze in boeketten gemengd met andere bloemen of alleen een grote bos zonnebloemen. Het nadeel van deze bloem is dat hij snel gaat hangen. Wij hebben wat handige tips en weetjes over de zonnebloem op een...

meer...