Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Dit zijn 4 grote tuintrends van 2019

geschreven door Julia
Dit zijn 4 grote tuintrends van 2019

Door het mooie weer van de laatste tijd is het extra aantrekkelijk om de tuin weer aan te pakken. Ben je van plan om nieuwe dingen aan te schaffen voor dit tuinseizoen? Dan raad ik je aan om eerst te kijken wat de nieuwste trends zijn. Dan kun je daar eventueel je aankopen op afstemmen en ervoor zorgen dat je tuin up-to-date is.

1. Zachtheid

Op allerlei manieren, zoals bijvoorbeeld kleuren en materialen, zien we zachtheid dit jaar terugkomen in de tuin. Denk aan pastelkleuren die terugkomen in de meubels en accessoires maar ook in de planten. Daarnaast zien we zachte, aaibare planten, comfortabele kussens, lounge-sets en hangstoelen en meubels met ronde vormen. Wat we bij deze trend ook veel gaan zien zijn lichte meubels met bekleding in dezelfde tint.

2. Duurzaamheid

Duurzaamheid houdt in dat iets slijtvast en blijvend is en dit wordt steeds belangrijker gevonden. Een gevolg is dat we dit in verschillende gebieden terugzien, en dus ook in de tuin. Op het gebied van materialen zien we door deze trend een stuk minder plastic, en meer gerecyclede materialen, gecertificeerd hout en betonnen tuintegels. Ook kun je bij deze trend denken aan lokale producten, natuurlijke bestrijdingsmiddelen, waterbesparing door regentonnen en energiebesparing door led-verlichting.

duurzame tuin Bron: moralfibres

3. Veranda

Vorig jaar zagen we ze al veelvuldig voorbijkomen bij onze binnenkijkers, en dit jaar zullen we ze nog veel meer zien: veranda's. Een veranda is een verlengstuk van je huis en biedt veel voordelen. Zo kun je in koudere tijden buiten zitten als je een kacheltje neerzet of een vuurtje maakt, wordt je huis meer waard en wordt je tuin er een stuk sfeervoller door.

tuin met veranda Bron: soniad

4. Tuinkantoor

Steeds meer mensen werken thuis en hebben hier een speciale plek voor in huis. Maar doordat het toch een plek in huis is, kan je makkelijk afgeleid worden. Een oplossing is om het kantoor te verplaatsen naar de tuin! Je werkt thuis, maar bent toch even in een andere omgeving. Steeds meer mensen bouwen zo'n tuinkantoor.

tuinkantoor Bron: Rockindeco

Zie ook:
-Zo maak je je tuin (of balkon) alvast voorjaar proof!
-Nooit te vroeg om te dromen over een tuin make-over...
-Ronde vormen in het interieur zijn helemaal in! Zo voeg je deze trend toe in jouw interieur

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...