Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Ronde vormen in het interieur zijn helemaal in! Zo voeg je deze trend toe in jouw interieur

geschreven door Julia
Ronde vormen in het interieur zijn helemaal in! Zo voeg je deze trend toe in jouw interieur

We kunnen er niet meer omheen. Ronde, organische vormen zijn helemaal in dit jaar. Denk aan ronde bijzettafels, ronde spiegels, ronde vloerkleden en ga zo maar door. Waarom je voor ronde meubels en accessoires zou kiezen? Hiermee kun je strakke lijnen doorbreken en speelsheid toevoegen. Ga voor alleen ronde vormen, bijvoorbeeld een ronde eettafel met ronde kuipstoelen, of een spannende combinatie van ronde en hoekige vormen.

Ronde en hoekige vormen
Hieronder is een combinatie gemaakt van ronde en hoekige vormen. Het tafelblad is hoekig, terwijl de stoelen en de lamp een ronde vorm hebben.

ronde vormen Bron: delightfull

Grotendeels ronde vormen
Vind je het niet mooi om hoekige en ronde vormen te combineren? Dan kun je ook kiezen voor alleen meubels en accessoires met ronde vormen. Dit levert vaak een interieur op met een wat zachtere uitstraling.

ronde eettafel en stoelen Bron: keeley_somethingmore

Ronde vloerkleden
Ronde vloerkleden zijn helemaal in. Leg je een rond vloerkleed bij je bank, dan kan deze de rechte lijnen doorbreken. We zagen ze in 2018 al steeds vaker, en in 2019 zullen we ze alleen maar meer gaan zien. Vooral de jute ronde vloerkleden zijn in. Ook zien we ze steeds vaker in de slaapkamer bij het bedeinde.

Ronde tafels
Met een ronde eettafel is dineren nog gezelliger. Dit komt doordat je iedereen kan aankijken tijdens het eten. Ook zien we overal ronde bijzettafels en salontafels opduiken. Vaak per twee, waarbij de groottes iets verschillen.

ronde vormen Bron: huizemus

Ronde stoelen
Ronde kuipstoelen zien we ook veel in 2019. Laat ze mooi aansluiten bij een ronde eettafel, of ga juist voor contrast door de ronde stoelen bij een vierkante eettafel te zetten.

Ronde spiegels
Vergeet ook zeker de ronde spiegels niet. Ga voor één grote, of een combinatie van kleinere ronde spiegels. Je ziet ze in elke ruimte van het huis terugkomen en dat vinden wij niet gek, want ze zijn hartstikke stylish. Je hebt zelfs spiegels waarbij ronde en strakke lijnen worden gecombineerd, zoals bij de Nordal spiegel hieronder.

ronde spiegels Bron: jodi

Ronde lampen
Ook op het gebied van lampen is deze trend helemaal doorgevoerd. Vooral glazen bollen met een peertje erin, zijn helemaal hip. Je ziet ze in de vorm van hanglampen en tafellampen.

Zie ook:
-De trend van 2019: behang met uitbundige print
-De trend van 2019: fluwelen stoeltjes
-Trend: witte bollampen in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...