Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Geef de hal een stijlvolle eerste indruk

geschreven door Lynn
Geef de hal een stijlvolle eerste indruk

In de hal is het altijd druk verkeer met gezinsleden, vrienden en familie die in en uit lopen. De gang is de ruimte die gelijk een eerste indruk geeft. Daarom is het een goed idee om de hal net zo sfeervol als de rest van je interieur te maken. Wanneer je dan vermoeid thuiskomt of gasten uitnodigt, heb je gelijk een goede binnenkomer. In deze blog geef ik je de beste tips om je hal op te frissen en meer sfeer te geven.

Opgeruimd staat netjes

Jassen die overal rondslingeren en schoenen die ervoor zorgen dat er geen vloer meer te zien is. Het is handig om met een stabiele basis te beginnen. Dus ruim alles op, verplaats de winterjassen naar boven en creëer genoeg opbergruimte. Dit kun je doen met een stijlvolle gangkast, kapstok of hocker waaronder je schoenen kunt opbergen.

hal-zwarte-schoenenkastBron: Thuisbijbregje via HomeDeco Binnenkijken




 

Hang een nieuwe lamp op

Om een warme sfeer neer te zetten kan goede verlichting niet ontbreken. Kies voor minimaal één hanglamp die een echte eyecatcher is. Zo geeft hij ook een mooi welkom wanneer de lamp uitstaat. Wanneer het nodig is kun je ook met dimbare spots in de hal werken, of een moderne wandlamp.

Heb je een kleine en nogal donkere gang? Hang dan een spiegel op en werk met lichte kleuren. Spiegels kunnen een gevoel van ruimte en licht creëren, en ze zijn ook handig voor een laatste blik op jezelf voordat je de deur uitgaat.

hanglamp-wit-bol-houten-trapBron: Maartje-rosalie via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleurrijke accentmuur

Verf één muur in de hal met een levendige en uitnodigende kleur. Kies voor een accentkleur die past bij de interieurstijl die je wil neerzetten. Je kunt natuurlijk ook een sprekend behang op de muur plakken. Doe inspiratie op met de vier populairste kleurenpaletten van 2023!

gang-paskamer-neon-signBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

Voeg wat groen toe

Planten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en een vleugje frisheid en leven brengen in de ruimte. Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben en passen bij de hoeveelheid licht in de hal. Wanneer je een grote hal hebt kun je een grote plant neerzetten zoals een olijfboom of Strelitzia. In een wat kleinere hal hang je hangplanten op om ruimte te besparen.

planten-wand-gangBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken




 

Een warm welkom

Een welkomstmat voor de deur geeft een gastvrij gevoel en houdt vuil en stof buiten. Kies er eentje die zowel functioneel als decoratief is. Je kunt deze sfeer doortrekken door in de hal een vloerkleed of loper neer te leggen. Deze geeft gelijk een knus en warm gevoel aan de hal. Ga voor een laagpolig vloerkleed zodat je het kleed makkelijk schoon kan maken.

perzische-loper-gangBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Een persoonlijke touch

Voeg persoonlijke elementen toe, zoals familiefoto's, souvenirs of verzamelobjecten, om de hal een persoonlijk tintje te geven. Hang deze op aan de wand of zet ze op een wandplank om zo veel mogelijk ruimte te behangen. Je kunt de hal verder ook af stijlen met sfeervolle posters en prints.

prints-gang-spiegelBron: Binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 6 mooie manieren om de kapstok in de hal te stylen
- 5 budget interieurtips voor het opleuken van de hal
- Washok inrichten: vanaf nu is wassen een feestje

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...