Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Budget shopping

Zo knap je een huurhuis op

geschreven door Lynn
Zo knap je een huurhuis op

Veel mensen denken dat ze bij een huurhuis niks mogen veranderen. Ze trekken in, zetten hun spullen neer en gaan leven in het huis. Maar zo voelt je huis niet als een thuis, omdat het niet echt jouw stijl is. Je mist net dat sprankje persoonlijkheid in het interieur. Ondanks dat je inderdaad geen grote veranderingen mag aanbrengen van de huurbaas, kun je wel zeker een paar klussen in huis doen. Wij zetten alle tips op een rij om van jouw huurhuis een thuis te maken.

Wat mag wel?

Er zijn natuurlijk een aantal regels van de huurbaas waar je je gewoon aan moet houden. Zo mag je geen grote veranderingen aan het huis doen zonder toestemming van de huurbaas. Wel kun je een aantal kleine klussen doen zonder toestemming. Het is belangrijk dat je deze veranderingen weer kunt terugdraaien naar origineel als je gaat verhuizen. Bewaar daarom dingen die je vervangt en maak foto’s.

Deze klussen mag je uitvoeren zonder toestemming van de huurbaas:
✔ Verven van muren
✔ Behang vervangen
✔ Boren van gaten in muren en plafonds
✔ Planken aan muren hangen
✔ Gordijnrails ophangen
✔ Grepen vervangen van aanrechtkasten of badkamermeubel

LET OP: Deze regels gelden in het algemeen, maar kunnen in jouw huurhuis toch anders zijn. Vraag het voor de zekerheid altijd even na bij jouw huurbaas.

Maak jouw huurhuis eigen

Is de vloer in jouw huurhuis niet helemaal naar jouw smaak? Dat is erg jammer maar deze mogen we helaas niet vervangen. We kunnen de vloer wél met een groot vloerkleed bedekken zodat hij helemaal bij jouw stijl past. Weleens nagedacht over het plaatsen van gordijnen? Deze lappen stof doen veel goeds voor je interieur. Ze geven de ruimte sfeer en wat meer privacy wanneer nodig.

woonkamer-juten-vloerkleed-leren-bankBron: Fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleurrijk interieur

Houd je van kleur? Ga dan aan de slag met een bak verf of behang in een leuke kleur. Weg met wit en schilder de muren voor wat meer leven in huis. Mag je de muren niet verven? Kies dan voor een opvallende kleur bank of een ander groot meubel. Ga met kleurrijke accessoires de hoogte in zodat de muur toch nog wat kleur krijgt.

kleurrijke-poster-muurBron: Danielle_mila via HomeDeco Binnenkijken




 

Keuken en badkamer

Details kunnen zoveel meer doen met je huis. Een simpele keuken krijgt een gehele nieuwe look door de handgrepen te vervangen. En tegelstickers maken van een saaie badkamer jouw persoonlijke droomruimte. Deze aanpassingen zijn ideaal voor een huurhuis omdat je de handgrepen zo weer vervangt en de stickers makkelijk kunt verwijderen.

huurhuis-keuken-handgrepenBron: Fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken

Maak het persoonlijk

Tot slot is het belangrijk om te kijken waar jij blij van wordt. Houd je van planten? Zet dan veel van deze groene vrienden in je huis. Of word jij altijd vrolijk van vrienden en familie? Wees dan niet bang om gaten in de muur te boren en fotolijstjes op te hangen.

planten-pot-tijdschriftenBron: Danielle_mila via HomeDeco Binnenkijken




 

Ga voor low budget

Puntje bij paaltje is het huurhuis niet van jouw en wil je er dus ook niet teveel geld aanbesteden. Waar aanpassingen in koophuizen een investering zijn voor de toekomst, geld dit niet voor huurhuizen. Want als jouw harde werken de huurwaarde verhoogt, is dit vooral fijn voor de huurbaas. Ga voor kleine aanpassingen en kleed de woning aan met accessoires. Kies voor low-budget accessoires of ga voor items die je weer mooi kunt meenemen naar een andere woning.

budget-tweedehands-eetkamerstoelBron: Danielle_mila via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Met deze tips kun je jouw huurhuis een make-over geven
- Zo knap je je huurhuis op zónder de regels te overtreden
- Met deze 6 tips maak je je huurhuis persoonlijk

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...