Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

5 dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer

Ben jij ontevreden over de inrichting van je slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen om er de slaapkamer van je dromen van te maken? Bepaalde dingen worden vaak vergeten bij het inrichten van de slaapkamer, en wie weet ben jij (één van) deze dingen ook wel vergeten. Hieronder bespreek ik vijf dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van de slaapkamer!

1. Kijk je ogen uit met kunst

Als het gaat om het kiezen van een plek om kunst neer te zetten of op te hangen, is de meest voor de hand liggende plek de woonkamer. Dit is immers de plek waar de meeste tijd wordt gespendeerd en waar je je visite ontvangt. Maar een kamer die ook zeker kunst verdient is de slaapkamer. Waarom zou je je mooiste kunstwerk niet verplaatsen van de woonkamer naar de slaapkamer? Zo wordt je elke ochtend wakker met een mooi uitzicht.

slaapkamer-blauwe-muur-kunstBron: prachtig88 via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Sfeerverlichting

Elke slaapkamer heeft een plafondlamp of een hanglamp die de hele ruimte verlicht. Dit is alleen totaal niet sfeervol en zorgt er ook niet voor dat je ontspant. Vaak wordt de sfeerverlichting vergeten. Sfeervolle verlichting is indirect licht of diffuus licht. Zorg voor taakverlichting, zoals een leeslamp of een nachtlampje. Ook met een dimmer kun je voor meer sfeer zorgen.

licht-gekleurde-slaapkamer-kaarsenBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Kwalitatief beddengoed

Vaak kiezen mensen voor dekbedovertrekken van minder goede kwaliteit. Maar als je stilstaat bij het feit dat we ongeveer een derde van ons leven slapen en dus behoorlijk wat tijd in bed doorbrengen, is het eigenlijk raar dat we niet investeren in een goed dekbedovertrek. We vergeten dat het belangrijk is. Het kan er ook nog eens voor zorgen dat je beter slaapt!

De volgende stoffen zijn van goede kwaliteit en zorgen ervoor dat jij lekker slaapt:
- Katoen-satijn: hoge kwaliteit, zacht, verkoelend en strijkvrij
- Katoen: ademend, vochtabsorberend, warm in de winter, koel in de zomer en laaggeprijsd.
- Flanel: neemt snel lichaamswarmte op, dik donsachtig laagje en warm.
- Zijde: goed voor de warme nachten, vochtabsorberender dan katoen en antiallergisch

minimalistische-slaapkamerBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Rekening houden met grootte

Vaak worden er te grote meubels in een kleine slaapkamer geplaatst en wordt er geen rekening gehouden met het formaat van de ruimte. Hierdoor kan de ruimte uit balans raken. Tegenwoordig bestellen we vaak meubels online en is het via het internet lastiger in te schatten hoe groot iets is. Daarom is het super handig om de afmetingen van het meubelstuk met tape op de vloer te plakken, zo kun je snel zien of de grootte goed is - of niet.

slaapkamer- Bron: interiorbylin via HomeDeco binnenkijken

5. Opbergruimte creëren

Dat ene nachtkastje kan nog zo mooi zijn, maar als je er niets in op kunt bergen dan zal het al snel wegvallen door de vele spullen die er op worden gelegd. Zonde toch? Een nachtkastje met lades is praktischer en zal veel opgeruimder ogen. Vaak kiezen mensen producten omdat ze er mooi uitzien, maar wordt vergeten dat opbergruimte ook belangrijk is.

slaapkamer-kunst-nachtkastjeBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- De slaapkamertrends van 2023 om bij weg te dromen
- Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt
- Verschillende lampen om de slaapkamer sfeer te geven

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...