Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt

geschreven door Julia
Slechte nachtrust? Deze 5 planten zorgen ervoor dat je beter slaapt

Slaap je de laatste tijd slecht? Probeer je er van alles aan te doen, maar lijkt niks succes te hebben? Waarschijnlijk heb je er nog niet aan gedacht om een plant aan te schaffen om dit probleem te verhelpen. Ja het is echt zo, bepaalde planten kunnen jouw nachtrust verbeteren. Hieronder bespreek ik er vijf!

1. Areca palm

De Areca palm, ook wel Goudpalm, zorgt vooral in de winter voor een betere nachtrust. Deze plant zorgt er namelijk voor dat de lucht vochtig blijft, die vaak in de winter wat droger is door de thermostaat. De plant is luchtzuiverend en verwijdert koolstofdioxide en gifstoffen. Als het gaat om verzorging, moet de grond altijd vochtig zijn. In de winter is één keer per week water geven voldoende. De palm staat graag op een lichte plek, maar niet in de directe zon.

2. Sanseveria

De Sanseveria, ook wel vrouwentong, heeft een luchtzuiverende werking. Deze plant geeft vooral in de nacht zuurstof af. Ook neemt de plant koolzuurgas op. Hierdoor wordt de lucht in je slaapkamer 's nachts schoongehouden, waardoor je beter zult slapen. Zet deze plant op een matig lichte plek en geef hem één keer in de drie weken water.

sanseveria slaapkamer Bron: onbekend

3. Dracaena

Deze plant kan een enorme groeispurt nemen, hij kan namelijk wel vier meter hoog worden. Net als de planten hierboven, zuivert hij de lucht. Zo verwijdert hij schadelijke stoffen als benzeen uit de lucht. Hierdoor zul je een betere nachtrust hebben. Aangezien deze plant uit de woestijn komt, heeft hij niet veel water nodig. Het is eigenlijk zelfs nog beter om de grond één of twee dagen droog te laten staan voordat je weer water geeft. Een handige plant voor mensen die vaak water vergeten te geven dus! Tot slot heeft hij niet veel zonlicht nodig.

4. Lepelplant

Heb je last van droge lucht in je slaapkamer? Dan is deze plant zeer geschikt. De bloemen van de lepelplant kunnen de vochtgraad namelijk met 5% verhogen. Het geeft verlichting bij een geïrriteerde droge keel of neus. Daarnaast heeft de plant de bijzondere eigenschap dat het stofjes kan onderdrukken die allergieën opwekken. Met deze wonderlijke plant kan je bijna niet anders dan beter slapen! Geef deze plant twee keer per week water en wees vooral niet bang dat je teveel geeft. Tot slot kan hij niet zo goed tegen teveel zon.

lepelplant slaapkamer Bron: bolersenter

5. Graslelie

Deze plant staat ook wel bekend onder de naam 'spinnenplant'. Hij haalt een groot deel van de chemische stoffen uit de lucht, die vaak voorkomen in huishoudproducten. Bijzonder aan deze plant is dat hij naast het reinigen van de lucht, ook nare luchtjes en rook opneemt. Daarnaast houdt hij ook het zuurstofgehalte op peil. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat jij stukken beter slaapt. Geef hem twee keer per week een beetje water en zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

Bron hoofdafbeelding: hiltoncarter

Zie ook:
-5 manieren om je kamerplanten te stylen
-Ben je vaak gestresst? Schaf deze kamerplanten aan!
-DIY: bananenplant stekken

 
 
Woonkamer

Inspiratie: 4 manieren om een koeienvacht te stylen

geschreven door Mara
Inspiratie: 4 manieren om een koeienvacht te stylen

Koeienvachten: wij vinden ze te gek! Ze geven je huis een luxe, elegante look en zorgen ervoor dat je interieur warmer aanvoelt. In dit artikel delen wij onze favoriete inspiratiefoto's - zo weet je voortaan precies hoe je een koeienvacht in jouw interieur kunt stylen. Foto: W...

meer...