Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

De slaapkamertrends van 2023 om bij weg te dromen

geschreven door Lynn
De slaapkamertrends van 2023 om bij weg te dromen

Na een drukke dag thuiskomen en je even helemaal terugtrekken in je slaapkamer. Even een serie kijken, muziek luisteren of een boek lezen. En daarna heerlijk onder de dekens kruipen en in dromenland belanden; wie houdt daar nou niet van? Het is ondertussen wel duidelijk dat we niet alleen slapen in de slaapkamer. Van een mooi ingerichte slaapkamer wordt je gewoon vrolijk. Anno 2023 blinkt de slaapkamer uit in comfort en is het een verlengstuk van je huis. Benieuwt of de trends van komend jaar bij jou passen?

De kleuren van 2023



teracotta-slaapkamerBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Net zoals we al in het interieur van de rest van ons huis hebben gezien, komen kleuren nu ook naar de slaapkamer. Je slaapkamer volledig wit laten is eigenlijk geen optie meer. We verwelkomen warme tinten die we zelfs op het plafond aanbrengen. Het zijn zachtere kleurenopties zoals pastel en aardetinten die het goed doen in de slaapkamer. Denk aan terracotta, rustgevend roze en olijfgroen. Dit soort kleuren geven je niet alleen een veilig en knus gevoel, maar laten je ook meer verbonden voelen met de natuur.

In de regenboog van kleuren die de slaapkamertrends bepalen komt wit niet (of nauwelijks) voor. Kun je wit echt nog niet missen? Ga dan voor een warmere variant van gebroken wit.

olijf-groene-slaapkamer-rozeBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Jouw eigen woonstijl is de basis



donkerblauwe-muur-slaapkamer-kunstBron: Pauwliving via HomeDeco Binnenkijken




 

Omdat een slaapkamer heel persoonlijk is, is het belangrijk om in de basis niet mee te gaan met trends. Houd jij van een landelijke woonstijl en past dit echt bij jouw karakter? Pas dit dan ook toe in de slaapkamer. Maar combineren mag natuurlijk altijd. Heeft het hele huis een eclectische sfeer maar houd je stiekem ook van bohemian? Mix dan in de slaapkamer eclectische sferen met meubels en kleuren uit de bohemian stijl. Kijk bijvoorbeeld welke trend kleuren goed bij deze twee stijlen passen voor vernieuwing.

Een woonstijl die we dit jaar vaak teruggaan zien in de slaapkamer is de romantische woonstijl. Denk aan zachte kleuren, kussenslopen met ruches, klassieke fauteuils en bloemenprint.

slaapkamer-behang-bloemenBron: House_of_fetch via HomeDeco Binnenkijken

Comfort = key

Onze slaapkamers worden steeds luxer en gaan er soms zelf uitzien als een suite van een mooi hotel. Met een vrijstaand bad in de kamer of een inloopdouche krijgt de slaapkamer gelijk een wellness gevoel. Ook kun je een fauteuil of een kleine modulebank plaatsen in de slaapkamer. Zo creëren we meer plekjes waar je even heerlijk kunt relaxen. De slaapkamer is dus echt multifunctioneel geworden.

Veel bloemen en planten zijn dit jaar ook erg welkom in onze slaapkamer. Naast dat dit past bij de natuurlijke kleuren op muur en plafond, geven ze ook nog eens extra zuurstof in de kamer.

vrijstaand-bad-in-slaapkamerBron: Stylingathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Veel lagen en kussens op bed

Op het bed gaan we dit jaar veel gelaagdheid zien. Meerdere kussens op het bed, twee dunne dekbedden met verschillende hoeskleuren en veel spreien en plaids die je over je heen kunt trekken. Dit combineren we met een mooi hoofdbord in dezelfde kleur (of print) als de achterwand. En een zacht hoogpolig vloerkleed, die onze voetjes warm houden, kan natuurlijk niet ontbreken. Onze slaapkamer wordt een heerlijke, cozy cocon.

romantische-slaapkamerBron: Atelieroost_amsterdam via HomeDeco Binnenkijken




 

Persoonlijke wanddecoratie

Kunst aan de muur is een trend die we dit jaar ook in de slaapkamer gaan terugzien. Dit hoeven geen verschrikkelijk dure schilderijen te zijn, nee we houden van kunst met een persoonlijke touch. Dit kan een abstract schilderij zijn die je heel mooi vindt, een eigen foto die je raakt of een poster quote die wat voor je betekend. Met werk aan de muur maak je de slaapkamer gelijk persoonlijker en uitnodigend.

slaapkamer-schilderijBron: Studiomusters via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Dit zijn de keukentrends van 2023
- Een rustige Feng Shui slaapkamer
- Slapen in stijl: zo creëer je een boutique chic slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...