Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Dit zijn de keukentrends van 2023

geschreven door Lynn
Dit zijn de keukentrends van 2023

Ben je opzoek naar inspiratie voor jouw (gloednieuwe) keuken? Sommige kleuren, materialen en stijlen blijven populair. Maar er komen ook steeds weer nieuwe trends op de markt. De keuken is het hart van het huis en daarom een belangrijke sfeermaker. Benieuwt wat een nieuw jaar voor jouw keuken in petto heeft? Hier ontdek je de keukentrends voor het 2023!

Alle trends in een notendop:
• Zachte Japandi kleurencombinaties
• Dichte (boven) keukenkastjes zijn weer terug
• Gezellig leef eiland
• Mix & match met ronde vormen
• Duurzaamheid is belangrijk
• Een hightech keuken & RVS

Zachte, gebalanceerde kleurencombinaties


olijf-groene-keukenBron: Ayla3 via HomeDeco Binnenkijken




 

We gaan de keuken steeds meer bij de rest van ons interieur betrekken. De functionele functie van de keuken is niet meer het belangrijkste. Het liefst sluit het aan op de woonstijl en de rest van het interieur in huis. In de keuken komt het hele gezin samen en daarom is dit ook de meest gebruikte ruimte. Het is daarom mooi als het interieur en de keuken samen blenden.

Je zult volgend jaar dus veel zachte, gebalanceerde kleurencombinaties gaan zien in de keuken. Dit kun je een beetje afkijken van de Japandi stijl. Deze levensfilosofie gaat over rust en harmonie creëren in je leven en huis. We gaan met natuurlijke kleuren aan de slag die we ook in de rest van ons interieur zien. Denk aan offwhite, beige, grijs, greige, zand, terracotta, (olijf)groen en bruin.

minimalistische-keukenBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Dichte keukenkastjes zijn weer terug

Hoe we vorig jaar zagen dat alles steeds weer open en ruimtelijker werd, keren we nu weer een stukje terug. We gaan meer de minimalistische kant op en kiezen voor een clean keuken met dichte (boven) keukenkastjes. Want weinig spullen zorgen voor rust en minimalisme.

Maar niet getreurd als je nu juist een paar open planken aan je keuken had toegevoegd. Deze zijn heel goed te combineren met de nieuwe trend. De open planken zijn wel bedoeld voor de echte eyecatchers in jouw servies. Verstop overbodige spullen achter een dicht kastdeurtje.

keuken-boven-keukenkastjesBron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken




 

Gezellig leef eiland


bar-krukken-kookeilandBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

Aan het kookeiland werken, wijnen, kletsen en koken we! Dit gezellige kookeiland wordt in 2023 voor veel meer gebruikt dan alleen koken. Het gezellige kook- spoel- of werkeiland is here to stay. Zorg ervoor dat er genoeg zitruimte is om bijvoorbeeld gezellig met de kok te kletsen. We gaan in 2023 veel barkrukken zien en dit kan zelfs uitlopen tot een heerlijke zitbank voor meerdere personen.

kookeiland-kinderen-bar-krukBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Mix & match met ronde vormen


Op dit moment is er een verschuiving bezig van hard naar zacht. En dit zien we vooral terug in het gebruik van organische vormen. Geen harde hoekkeukens meer maar een zachte ronde keuken. Is het voor jouw nog geen tijd voor een nieuwe keuken? Speel dan met ronde barkrukken, ronde lampen en andere organische keuken accessoires.

Wat we ook veel terugzien is dat veel mensen kiezen voor een mix & match keuken. Geen kant en klaar exemplaar, we stellen hem zelf samen! Hierbij zie je ook vaak dat er wordt gekozen voor verschillende kleuren boven en onder kastjes. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je keuken pimpen. Dit sluit weer mooi aan bij de volgende trend.

donkere-mix-match-keukenBron: Patricia133 via HomeDeco Binnenkijken



Fruit Basket Wave
Present Time

 

Duurzaamheid is belangrijk


organische-keukenBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken




 

We zien nu allemaal wel in dat het klimaat onze hulp goed kan gebruiken. De eerste stap die je kan zetten is aanpassingen doen aan je huis. Zo kun je de levensduur van jouw keuken verlengen door hem zelf te pimpen. Vervang bijvoorbeeld alleen de frontjes van de keuken of geef je de kastjes een andere kleur.

Of kies ervoor om een oud item in een nieuw jasje te steken. Gebruik hiervoor meubels die je anders weg zou doen, zoals een oude werkbank, commode of wandkast. Je kunt natuurlijk ook altijd een rondje kringloop doen. Wie weet wat voor pareltjes jij gaat tegenkomen!

duurzame-houten-keukenBron: Mariscasa via HomeDeco Binnenkijken

Hightech keuken & RVS


chroom-quooker-keukenBron: Quooker

Onze keuken zal net als de rest van ons huis steeds slimmer en functioneler worden. Zo hebben we een Quooker waarmee we water besparen en is de spoelbak even hoog als ons aanrechtblad. Later hebben we ook een slimme koelkast die ons precies verteld wat we in de supermarkt moeten halen.

RVS en chroom zijn ook welkom in de keuken. Deze twee materialen zie je nu al vaak terug in handgrepen en kranen. Maar ze mogen nu ook prominenter in de keuken aanwezig zijn. We zien ze dit jaar terug als keukenkastjes of werkblad. Zilverkleurige chroom en RVS zullen nooit uit de mode raken. Maar worden nu alleen maar weer populairder.

rvs-kookeilandBron: Sabinelamet via HomeDeco Binnenkijken
Wat ga jij komend jaar met jouw keuken doen?

Zie ook:
- Dit zijn de woontrends van 2023
- De badkamer van 2023 inrichten
- 5 manieren om jouw keuken een upgrade te geven

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...