Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo creëer je een Japandi stijl in de keuken

geschreven door Marie-Louise
Zo creëer je een Japandi stijl in de keuken

Japandi: een combinatie van de strakke design meubels uit Scandinavië met de rustige, natuurlijke invloeden uit de Japanse interieurs. Het beste van twee werelden dus, als je het ons vraagt! Hoewel de twee landen mijlenver van elkaar vandaan liggen, hebben ze één ding absoluut gemeen: ze weten beide hoe je binnen no-time een zen interieur creëert. Het is een mix van twee stijlen die samen een topcombinatie vormen en het is dan ook een trend die de interieurwereld momenteel compleet verovert.

Ben jij benieuwd hoe je de Japandi-trend de keuken in haalt? Lees dan snel verder.

japandi keuken Bron: Canva

Hout, minimalistisch en contrast
Minimalisme is het toverwoord voor deze interieurstijl. Dit minimalisme wordt vaak gecombineerd met warmte, door natuurlijke materialen toe te voegen. Natuur speelt dan ook een hoofdrol in de Japandi stijl. In zowel het Scandinavische, als het Japanse interieur zie je deze warmte veel terug op een natuurlijk manier in de vorm van hout. Maak hier dan ook zeker gebruik van door het veelvuldig terug te laten komen, en het liefst onbehandeld. Denk bijvoorbeeld aan walnootbruine keukenkasten of aan houten wandpanelen.

Naast minimalisme, is contrast het tweede toverwoord. Dit is mooi te creëren door bijvoorbeeld zwarte leistenen tegels toe te voegen op de muur achter het aanrecht.

keuken-japandi-stijlBron: Internity Home

Natuurlijke kleuren
Voeg, om rust te behouden, natuurlijke kleuren toe aan de keuken. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren beige, grijs, pasteltinten, crème en terracotta tinten; allemaal veelvoorkomende kleuren in de Japandi-stijl. Het toevoegen van deze kleuren kun je doen in de vorm van bijvoorbeeld de muurkleur. Denk eens aan een zandkleurige muur die als een warme, serene gloed over de ruimte strijkt.

Je kunt ook met deze kleuren aan de slag gaan door ze bijvoorbeeld in de vorm van kastgreepjes of kozijnen te verwerken. Of denk eens aan de gordijnen, het vloerkleed of in de hand- en theedoeken.

pasteltintenBron: monterieur via HomeDeco Binnenkijken

Simplistische accessoires
Nu de basis is gelegd, is het tijd voor de accessoires! In beide filosofieën van de landen staat hier wederom het minimalisme centraal en moeten accessoires dus op de eerste plaats functioneel zijn, en niet zozeer decoratief. Denk hierbij aan bijvoorbeeld prachtig ongeglazuurd keramisch servies, een paar boeken en een vaas. Kies voor een paar contrasterende kussens voor bijvoorbeeld de eetbank, maar houd het wel rustig en clean.

keramiek ServischBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Organische vormen & origami
Omdat daar waar gekookt wordt, vaak ook gegeten wordt, nemen we de eetkamer graag nog even mee. En dan het liefst in origami stijl. Origami is een eeuwenoude vouwtechniek die afkomstig is uit, jawel: Japan! Nu vraag je je misschien af, hoe gaat deze vouwtechniek ooit stijlvol in mijn interieur staan? Het is echter een heuse trend in de interieurwereld en wordt dan ook graag gezien in menig interieur. De hele Japandi stijl draait namelijk om strakke items met organische vormen.

De origami-trend kun je perfect laten terugkomen door hanglampen in origami stijl op te hangen, maar je organische vormen ook terug laten komen door een (Scandinavische) eettafel, salontafel of vloerkleed met ronde vormen, óf een behang of kunstwerk aan de muur! Kies tenslotte voor simplistische eetkamerstoelen met spijlen van bijvoorbeeld blank hout en jouw keuken is helemaal Japandi-ready!

organische vormenBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Japandi: een balans tussen Scandinavisch en Japans
- Shop de look: Japandi
- Trend 2021: meubels van lichte houtsoorten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...