Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Trends

Dit zijn de woontrends van 2023

geschreven door Lynn
Dit zijn de woontrends van 2023

Wat is het jaar toch weer snel gegaan. Misschien ben je wel verhuisd, heb je je interieur een make-over gegeven of heb je het even rustig aangedaan. Een nieuw jaar betekend nieuwe kansen en leuke interieurtrends! Wat gaan we in 2023 allemaal zien in huis? In deze blog licht ik 5 leuke woontrends van 2023 voor je toe. Met welke trend ga jij dit jaar aan de slag?

Woontrend 1: rust & eenvoud


beige-woonkamer-boucleBron: Linda403 via HomeDeco Binnenkijken

Thuis creëren we graag een veilig nest met ronde vormen, zachte materialen, tinten en stoffen. Hierbij horen veel ronde en organische vormen die het interieur luchtig maken. De kleur beige neemt in deze trend de overhand. Deze is mooi te combineren met kleuren als grijs, bruin en groenbruin. Stoffen als teddy en bouclé blijven we dit jaar terugzien. En daar zijn wij heel blij mee want ze zijn oh zo zacht!

minimalistische-woonkamerBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Woontrend 2: back to nature


grote-plant-teracotta-potBron: Britt_vandenbroek via HomeDeco Binnenkijken

Doordat we door de pandemie een tijd binnen hebben gezeten verlangen we naar vrijheid. We zijn de natuur en aarde veel meer gaan waarderen. Daarom spelen planten en bloemen dit jaar een grote rol in ons huis. De kleuren groen en bruin komen veelvuldig terug in ons interieur. We creëren relaxte hangplekken het liefst laag tegen de grond. Denk hierbij aan lage fauteuils en banken.

Ook horen materialen zoals hout en natuursteen bij deze trend. Deze combineren we weer met warme en stevige stoffen. We zullen in 2023 ook steeds meer grote bomen en planten terugzien binnenshuis. Dit zijn een paar planten die met de juiste verzorging erg groot kunnen worden!

hal-natuurlijke-elementenBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Woontrend 3: functioneel hybride werken


bureau-slaapkamerBron: Nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Hybride werken is voor veel mensen het nieuwe normaal geworden. Waar andere trends vooral draaien om kleuren en vormen draait deze om functionaliteit. Het is belangrijk dat je werk en privé gescheiden houdt, ook al werk je af en toe thuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kast die ook functioneert als bureau. Of zet een open boekenkast verticaal naast je bureau neer. Zo creëer je een werkhoek die je niet ziet wanneer je vrij bent.

Comfort is steeds belangrijker aan het worden. Wanneer je thuiswerkt is het extra belangrijk om goed te kunnen chillen. Een relaxfauteuil alleen voor oudjes? No way! Grote banken met uitschuifmogelijkheden of een elementenbank waar je de chillste thuis bios mee kan maken zijn helemaal in.

elementen-bank-minimalistischBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Woontrend 4: meubels met een verhaal


luxe-meubels-duurzaamBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Duurzaamheid is al een tijdje een interieur trend, maar in 2023 is het meer dan dat. Er is noodzaak om voor de aarde te zorgen daarom zijn we ons steeds meer bewust van onze productie en consumptie. Meubels die duurzaam ontwikkeld zijn of vintage items die nieuw leven zijn ingeblazen horen bij deze trend.

Producten moeten meerdere levens meegaan. Struin daarom ook eens de kringloopwinkels af. Je zult je nog verbazen over de bijzondere vondsten die je doet. Door een vintage item een nieuw kleurtje te geven past het meubel perfect in jouw interieur!

tweedehans-woonkamerBron: Pjoosten71 via HomeDeco Binnenkijken

Woontrend 5: Maximalisme


kleurrijke-roze-slaapkamerBron: Arco via HomeDeco Binnenkijken

Een interieur met veel fun is zeker welkom in 2023. We mixen en matchen met eclectische prints en vrolijke kleuren. Alleen maar witte muren zijn we zat. Door muren kleur te geven kun je gemakkelijk knusse hoekjes maken. Je kunt de kleuren zelfs doortrekken in de plinten en kozijnen. Vind je dit nog een beetje spannend? Werkt dan met pastelkleuren of ga voor een paar fel gekleurde accessoires.

felgekleurde-woonkamerBron: Arco via HomeDeco Binnenkijken


Wat ben jij van plan met je interieur in 2023?

Zie ook:
- Gezellige lampentrends voor 2023
- De interieurtrends voor herfst/ winter 2022
- De badkamer van 2023 inrichten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...