Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Een rustige Feng Shui slaapkamer

geschreven door Lynn
Een rustige Feng Shui slaapkamer

Ben jij klaar voor wat rust en balans in jouw slaapkamer? Dan is het tijd voor de eeuwenoude Chinese filosofie genaamd Feng Shui. Door gebruik te maken van bepaalde kleuren en de juiste planten krijg je een positieve Chi (energie) in huis. In jouw slaapkamer is het voortaan ontspannen, opgeruimd en hangt er een goede energiebalans.

Principes van de Feng Shui

Allereerst zal ik je even wat bijbrengen over de principes van Feng Shui. Wat betekent het nou eigenlijk? Feng Shui is letterlijk vertaald ‘aarde en lucht’. De Chi (energie) speelt een belangrijke rol in Feng Shui. Chi is een dynamische energiestroom die door je woning loopt. In het interieur houdt je hier rekening mee door deuren en gangen vrij te houden. Zo kan de Chi zo goed mogelijk door je huis stromen.

De Chinese filosofie die wel 3000 jaar oud is gaat over hoe de leefomgeving je geluk beïnvloedt. Dit doe je allemaal door het gebruik van de juiste kleuren, vormen en inrichting.

slaapkamer-behang-bosBron: Stylynnterior via HomeDeco Binnenkijken




 

minimalistische-slaapkamerBron: Binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken

Yin en Yang kleuren

Yin en Yang zijn vaste waarden in o.a. de Feng Shui stijl. Het gaat hierbij om tegenovergestelde krachten die elkaar perfect aanvullen. Yin-kleuren zorgen voor rust in huis. Dit zijn neutrale kleuren, pastelkleuren of koude kleuren, zoals grijs, beige, blauw en off white. De Yang-kleuren zijn juist warm en fel. Deze kleuren stimuleren de energiestromen in de ruimte. Denk aan rood, geel en oranje. Deze tegenovergestelde kleuren moeten in harmonie en evenwicht zijn.

In de slaapkamer staan meer Yin-kleuren erg mooi. Ga voor rust en balans en mix dit met een beetje Yang voor een positieve energie. Zo geeft het blauw veel rust af terwijl de kleur bruin zorgt voor een voedende energiestroom.

blauw-en-bruin-slaapkamerBron: Sansdoute_interieur via HomeDeco Binnenkijken




 

blauw-en-roze-slaapkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Een positieve Chi met de vijf elementen

De vijf elementen staan voor water, vuur, aarde, hout en metaal. In het interieur is het belangrijk om deze met elkaar te combineren. Het is daarnaast ook belangrijk om je slaapkamer goed te ventileren en planten te gebruiken die voor zuurstof zorgen. Hierdoor krijg je niet alleen een betere nachtrust maar geef je de kamer ook een positieve Chi. Planten zijn onderdeel van het element hout en een beetje groen in de slaapkamer is altijd een goed idee.

Iedere plant heeft weer een andere werking. Zo staat de Monstera Deliciosa voor een persoonlijke en professionele groei en de Vrouwentong geeft een doorstroom van frisheid.

gekleurde-slaapkamer-plantBron: Huisjein_zwolle via HomeDeco Binnenkijken




 


De vijf elementen staan voor:

Water: glas of echt water zoals een fontein
Vuur: verlichting, kaarsen, brandende openhaard
Aarde: Steen, aardewerk, houten meubilair
Hout: bloemen, planten, hout
Metaal: kunststoffen en synthetische materialen

rustige-slaapkamer-hoekplantBron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

Balans met beddengoed

Om te zorgen voor een goede nachtrust is zacht beddengoed wel zo fijn. In de slaapkamer gaan we vooral met Yin-kleuren en materialen aan de slag. Denk aan een zacht dekbedovertrek, ronde materialen en rustige kleuren. Een fijne plaid, poef van teddy stof en een houten stoel kunnen niet ontbreken. In de Feng Shui is het belangrijk om het bed tegen de muur in de richting van de deur te plaatsen. Zo creëer je een open maar ook een geborgen gevoel. Zorg ervoor dat apparatuur niet zichtbaar is, en zet deze in de avond uit. Zo is de slaapkamer een plek waar je zonder prikkels in alle rust kan genieten.

slaapkamer-bruin-plaidBron: Thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken




 

slaapkamer-grijs-minimalistischBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Je interieur in balans met Feng Shui
- Feng shui: een filosofie over interieur en jouw geluk
- Shop de look: Japandi in huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...