Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Je interieur in balans met Feng Shui

geschreven door Marie-Louise
Je interieur in balans met Feng Shui

Feng Shui en Yin en Yang zijn termen waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar wat betekent het eigenlijk en misschien nog wel belangrijker voor ons interieurliefhebbers: hoe kun je dit toepassen in je eigen interieur?

Feng Shui komt oorspronkelijk uit China en is een leer die zorgt voor goede energie (Ch’i) in onder andere ons interieur. Zo zijn er een paar makkelijk toepasbare principes op het gebied van interieur die voor rust en positieve energie zorgen, iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze bizarre tijden.

Hoe jij jouw interieur kan indelen volgens de Feng Shui stijl lees je hier!

feng shui interieur yin yangBron: Fine Asianliving

Ruimte vrijlaten voor Ch’i

De natuurlijke woonstijl en de minimalistische stijl hebben beide raakvlakken met de principes van Feng Shui. Een van de allerbelangrijkste principes in de Feng Shui leer is het vrijhouden van voldoende ruimte en het openlaten van de deuren, zodat nieuwe energie (Ch’i) goed kan doorstromen. Want dat is waar Feng Shui uiteindelijk allemaal om draait: je interieur op zo’n manier inrichten dat het voor jou aanvoelt als een rustige, veilige haven.

feng shui interieur yin yangBron: Fine Asianliving

Yin & Yang: kleur, materiaal en vorm in balans

Yin en Yang zijn vaste waarden in de Feng Shui stijl. Dit zijn tegenovergestelde krachten die elkaar perfect aanvullen. Denk aan warm en koud. Deze krachten moeten in harmonie en evenwicht zijn. Hoe je dit in je interieur doet? Heel simpel! Combineer rauwe materialen als stoer beton, keramiek en klei met zachte materialen als wol en een schapenvachtje. Modern vormt de perfecte match met vintage, donker met licht. En organische vormen gaan hand in hand met grafische lijnen. Alles Yin & Yang, lekker in balans!

feng shui interieur yin yangBron: _moodior via HomeDeco Binnenkijken

De betekenis van kleur en vorm

Niets bestaat in de Feng Shui leer zonder reden en dit geldt ook voor het gebruik van kleur in je interieur. Zo staan rood en paars voor geluk, staat groen voor de natuur, het leven en hoop en betekent geel macht. Het zal je dan ook niet verbazen dat geel de favoriete kleur is in de Feng Shui. ;) Er zijn ook zeker een aantal dingen die je wil vermijden, namelijk het gebruik van scherpe lijnen en hoeken. Deze vormen namelijk negatieve energie en daarom worden vooral ronde vormen gebruikt in de Feng Shui.

feng shui interieurBron: HKliving

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De Chinezen zijn gek op het plaatsen van spiegels in het interieur. Niet omdat ze zo dol zijn op hun spiegelbeeld, maar vooral omdat spiegels positieve energie reflecteren. Kies de plaats wel zorgvuldig uit en zet ze niet zomaar op een plek. Dit brengt namelijk ongeluk. Zo mag hij bijvoorbeeld niet voor je bed staan.

feng shui interieur yin yangBron: huisjevanfloortje via HomeDeco Binnenkijken

De woonkamer volgens Feng Shui

Helaas hebben we dit vaak niet voor het kiezen, maar volgens de Feng Shui-leer hoort je woonkamer aan het begin van je huis te zijn. Meubels mogen met de rugleuning tegenover de andere stoelen en tegen een raamloze muur staan, zodat er goed zicht is naar elkaar toe. Ook in de woonkamer geldt: houd voldoende ruimte over voor de Ch’i!

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

Verschillende ruimtes volgens Feng Shui

Ook in de eet-, slaap- en badkamer zijn er een aantal principes waar je op moet letten tijdens het inrichten volgens de Feng Shui leer. Zo hoor je in de slaapkamer je bed met zicht op de deur te zetten en ban je elektronische apparaten uit de kamer. Deze geven namelijk, wederom, negatieve energie.

In de eetkamer zorg je ervoor dat er voldoende circulatieruimte is en dat onnodige spullen makkelijk opgeborgen kunnen worden. Vermijd rommel en beperk je tot wat je echt nodig hebt; minimalisme is key! Let er ook hier weer op dat je goed zicht hebt op de deur.

Ten slotte plaats je in de badkamer een mooie grote spiegel. Ook groen doet het altijd goed. Planten zijn zeer welkom in een Feng Shui interieur, want ook deze geven positieve energie af. Om de natuurlijke balans te behouden werk je in de badkamer ten slotte het beste met natuurelementen zoals hout en bamboe.

feng shui interieur yin yangBron: pauwliving via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Een Aziatische twist aan je Hollandse huis
- Feng Shui: een filosofie over interieur en jouw geluk
- Dit is waarom wij nu een Oosterse kast in ons interieur willen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...