Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Feng shui: een filosofie over interieur en jouw geluk

geschreven door Tessa
Feng shui: een filosofie over interieur en jouw geluk

Je zult vast raar opkijken als we je vertellen dat de inrichting van je huis invloed heeft op jouw geluk. Toch is het volgens de Chinese filosofie van Feng Shui wel echt zo. Er zijn dan ook een aantal interieurtips waar je je volgens de filosofie beter aan kunt houden. Ben jij op zoek naar je geluk? Lees dan snel verder, want wij vertellen je wat je beter wel en niet kunt doen in je interieur!

woonkamer bovenaanzicht grijze hoekbank Bron: Planete-Deco

1. Kies één soort vloer in het hele huis
Volgens de filosofie van Feng Shui is de vloer een metafoor voor de kracht van jouw huis. Wanneer je overal in huis dezelfde vloer hebt, stroomt de energie van jouw huis consistent door de verschillende ruimtes heen.

lichte slaapkamer donkerblauwe accenten Bron: Stadshem

2. Zet je bed niet bij de deur
Volgens de filosofie stroomt er positieve energie door het huis. De energie komt de ruimtes binnen via de deur. Wanneer je jouw bed naast de deur plaatst, verstoor je de energiecirculatie in de slaapkamer, waardoor je minder lekker zult slapen. Dus zet jouw bed vooral op een ander plekje!

Slaapkamer groene en donkerblauwe tinten Bron: Hoie

3. Take it easy met de inrichting van je huis
Leuk hè? Als je je nieuwe huis gelijk in kunt richten met nieuwe accessoires! Dat vinden wij ook. Toch is het volgens de filosofie van Feng Shui een absolute no go. Het is namelijk de bedoeling dat de aankleding van jouw interieur geleidelijk ontstaat. Het idee is dat je ieder accessoire in huis stuk voor stuk verzamelt. Dit zorgt ervoor dat elk item een bijzondere waarde krijgt en hierdoor positiviteit uitstraalt.

spiegel in lichte ruimte zachte tinten Bron: Navy Grace

4. Niet doen: twee spiegels tegenover elkaar
Spiegels weerkaatsen de positieve energie die jouw huis door waait. Wanneer je er meerdere spiegels tegenover elkaar plaatst ontstaat er een energie 'kooi'. Dit zorgt ervoor dat de positieve energie gevangen blijft op één plek, in plaats van dat het door jouw huis verspreidt.

lichte eethoek Bron: Styling Frugal

5. Chaos
Je zult het inmiddels misschien al wel doorhebben, maar de positieve energie van je huis moet de ruimte hebben om rond te kunnen circuleren. Rommel en chaos vormen hier obstakels voor. Een opgeruimd huis heeft een positief effect op het geluk in jouw huis.

toiletruimte strak en wit landelijke accessoires Bron: Front + Main

6. De toiletbril omhoog
Laten jij en jouw medebewoners altijd de toiletbril omhoog? Spreek dan snel met ze af om 'm toch omlaag te doen. Wanneer de klep van het toilet omhoog staat ontsnapt er namelijk waardevolle positieve energie door de afvoer. Zonde!

retro wandkast met kamerplanten Bron: City mom

7. Dode planten
Niemand wordt blij van een dode Bron: Elle Decor

8 . Netflixen in bed
Hoe lekker het ook is om televisie te kunnen kijken vanuit je warme bed, volgens de filosofie van Feng Shui kan je toch beter geen tv in de slaapkamer plaatsen. Het blauwe licht van het scherm blijkt slecht te zijn voor je immuunsysteem. Dat ontneemt je een hoop gelukkige gevoelens.

Zie ook:
-Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen
-De 5 meest gemaakte fouten in de hal
-De 5 meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...