Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
De 5 meest gemaakte fouten in de hal

geschreven door julia_

De 5 meest gemaakte fouten in de hal

Het is de eerste plek die je te zien krijgt wanneer je een huis binnengaat en geeft de eerste indruk, maar ook de laatste indruk van je huis. Heel belangrijk om deze op de juiste manier in te richten dus. Toch worden er nog vaak dingen vergeten en fout gedaan bij het inrichten van de hal. Om jouw hal optimaal te benutten heb ik hieronder de 5 meest gemaakte fouten op een rij gezet.

1. Te weinig verlichting
De meeste hallen hebben weinig of zelfs geen natuurlijk licht. Dit betekent dat je (bijna) alle verlichting moet creëren door middel van lampen. In de hal op de foto hieronder zijn zelfs vloerspots aangebracht. Let ook op de ruimte tot het plafond. Heb je een laag plafond? Ga dan voor een plafondlamp of spots. Bij een hoog plafond kun je ook kiezen voor een hanglamp.

lange hal met lampen Bron: domain

2. De verkeerde vloer
In een kleine hal is het heel belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Donkere vloeren kunnen de ruimte al snel kleiner laten lijken. Als je kiest voor tegels heeft de grootte van de tegel ook effect op de ruimtelijkheid. Ga in een kleine hal liever voor grote tegels of tegels met een grote print. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste materiaal kiest.

kleine hal met vloertegels Bron: onbekend

3. Vergeten dat de hal de eerste indruk geeft
Het is dan misschien een kleine ruimte, maar het is wel de ruimte die de eerste indruk aan je gasten geeft. Hiermee kun je karakter en persoonlijkheid laten zien en dit kun je op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door kleurgebruik, een opvallende lamp, een kunstwerk of een mooie vloertegel. Zorg ervoor dat je je gasten omver blaast met jouw hal!

kleine hal met donkere kleur Bron: onbekend

4. Een zitplek vergeten
Als je je schoenen uit of aan doet is het wel zo fijn om even te zitten. Een zitplek hoeft niet veel ruimte in te nemen, don’t worry. In een kleine hal kun je bijvoorbeeld gaan voor een poefje of een krukje. Ook kun je gaan voor een laag kastje, waar je ook op kunt zitten. Multifunctioneel!

kleine hal met bankje Bron: onbekend

5. Te hoge meubels
Wanneer je een smalle hal hebt, is het niet handig om te hoge meubels te kiezen. Deze zorgen ervoor dat je hal nog kleiner lijkt. Wil je opbergruimte? Ga dan voor een laag kastje.

kleine hal met schoenenkast Bron: onbekend

Zie ook:
-5 tips voor een mooie en toch praktische hal
-De 5 meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer
-Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant