Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De 5 meest gemaakte fouten in de hal

De 5 meest gemaakte fouten in de hal

Het is de eerste plek die je te zien krijgt wanneer je een huis binnengaat. Daarnaast geeft het de eerste maar ook de laatst indruk van je huis. Daarom is het heel belangrijk om deze op je juiste manier in te richten. Toch worden er vaak nog dingen vergeten bij het inrichten van de hal. Om jouw hal optimaal te benutten hebben wij de 5 meest gemaakte fouten op een rij gezet. Geef het wow-effect aan jouw hal!

Te weinig verlichting

De meeste hallen hebben weinig of zelfs geen natuurlijk licht. Dit betekent dat je (bijna) alle verlichting moet creëren door middel van lampen. Je zou zelfs kunnen kiezen voor gave vloerspots! Let ook op de ruimte vanaf de vloer tot het plafond. Heb je een laag plafond? Ga dan voor een plafondlamp of spots. Bij een hoog plafond kun je ook kiezen voor een hanglamp.

hal-met-plafond-spotsBron: Project_0251 via HomeDeco Binnenkijken




 

De verkeerde vloer

In een kleine hal is het heel belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Donkere vloeren kunnen de ruimte al snel kleiner laten lijken. Als je kiest voor tegels heeft de grootte van de tegel ook effect op de ruimtelijkheid. Ga in een kleine hal liever voor grote tegels of tegels met een grote print. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste materiaal kiest. Lees hier meer over verschillende materialen!

keuken-met-vloertegels Bron: Interior_canalhouse




 

Vergeten dat de hal de eerste indruk geeft

Het is dan misschien een kleine ruimte, maar het is wel de ruimte die de eerste indruk aan je gasten geeft. Hiermee kun je karakter en persoonlijkheid laten zien en dit kun je op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door kleurgebruik, een opvallende lamp, een kunstwerk of een mooie plant. Zorg ervoor dat je je gasten omver blaast met jouw hal!

hal-met-wijnrek-antiekBron: Frannyshome via HomeDeco Binnenkijken




 

Een zitplek vergeten

Als je je schoenen uit of aan doet is het wel zo fijn om even te zitten. Een zitplek hoeft niet veel ruimte in te nemen, don’t worry. In een kleine hal kun je bijvoorbeeld gaan voor een poef of een kruk. Ook kun je gaan voor een lage kast, waar je ook op kunt zitten. Multifunctioneel!

moderne-hal-houten-bankjeBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Te hoge meubels

Wanneer je een smalle hal hebt, kunnen hoge meubels de ruimte kleiner doen lijken. Kies daarom voor mooie lage kasten die alsnog veel opbergruimte hebben. In een grote hal is het vaak wel mooi om de hoogte in te gaan.

hal-ronde-spiegelBron: Hkh via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd
-3 meest gemaakte fouten bij het maken van een gallery wall
-De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...