Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10

Zo kies jij een vloer die bij je past

geschreven door Lynn
Zo kies jij een vloer die bij je past

De vloer is een van de basiselementen van je huis. Hij wordt intensief gebruikt en volgt al jouw stappen. Als je kind weer eens een glas heeft laat vallen of je kat de vloer liever gebruikt als krabpaal. Je vloer moet tegen een aardig stootje kunnen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, en wij snappen het als jij door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog vind jij de vloer die het beste bij jou past!

Geluiddempend

In de slaapkamer heb je graag een geluiddempende vloer. Maar ook als je vaak op hakken loopt is het fijn als de vloer het geluid dempt. Een pvc of vinyl vloer is hier erg geschikt voor. Wil je ook nog warme voeten voor het nachtelijke bezoek aan de wc? Kies dan voor een vloer met tapijt.

slaapkamer-met-tapijtBron: Zus_interieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Voor een vochtige kamer

In de badkamer is het vaak vochtig of zelfs helemaal nat. Omdat hout hier niet goed tegen kan wordt een houten of parketvloer afgeraden in de badkamer. Een stenen vloer is makkelijk droog en schoon te maken. Een pvc-vloer zou ook kunnen omdat deze waterbestendig is. Een plas water kan hier wel maar 4 uur op blijven liggen dus is dit een fijnere optie voor in het toilet.

badkamer-met-tegelsBron: Interiorbydennis via HomeDeco Binnenkijken

zelliges black (per sqm.)
Household Hardware



 

Kinderen en huisdieren

Ze rennen door het huis, stoten dingen om en je bent bang dat ze uitglijden. Met een laminaat vloer met een anti-kras en antislip laag hoef je hier niet bang voor te zijn. Hij is krasbestendig en het is niet erg als je puppy wat water over zijn bak heen gooit. Een pvc-vloer is ook een goede optie, wel is deze gemaakt van een iets zachter materiaal. Op het moment dat hier kleine krasjes op te zien zijn kun je dit makkelijk wegpoetsen met een pvc-polish.

betonnenvloer-met-kat-en-hondBron: Marijebolt via HomeDeco Binnenkijken




 

Goed schoon

In de keuken spettert er nog wel eens wat eten over de grond. Met stenen tegels, pvc of een laminaat vloer hoef je niet te letten op je vloer. Deze materialen zijn makkelijk schoon te houden en ook nog eens water bestendig. Tapijt en houtenvloeren zijn voor in de keuken niet ideaal.

lichte-keuken-met-tegelvloerBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Vloerverwarming

Heb of wil je vloerverwarming in je huis? Dan is het belangrijk dat je voor een materiaal kiest dat de warmte goed doorlaat. Vloeren met isolering en houten vloeren zijn hiervoor minder geschikt, hout kan namelijk door de warmte gaan krimpen en uitzetten. Stenen vloeren, vinyl, pvc, laminaat en tapijt zijn wel geschikt. Let hierop per product op of ze een hoge thermische weerstand hebben. Hoe hoger deze waarde, hoe beter het materiaal warmte doorlaat.

woonkamer-met-donkere-vloerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Een gietvloer warm over laten komen
- Inspiratie: interieurs met grote vloertegels
- 20x Vrolijke vloerkleden voor een gezellige winter

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...