Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Zo laat je een gietvloer warm overkomen

geschreven door Zara
Zo laat je een gietvloer warm overkomen

Gietvloeren zijn al jaren niet meer weg te denken uit het interieur. Niet alleen praktisch, maar ook erg stijlvol. Ideaal omdat 'ie makkelijk te onderhouden, stijlvol én naadloos is. Door de strakke uitstraling, oogt de vloer vaak erg kil. Toch kan 'ie juist heel erg warm en sfeervol zijn. Wij geven je in deze blog wat tips om jouw gietvloer een warme uitstraling te geven.

Warme tinten

Een gietvloer is vaak grijs om zo de betonlook na te bootsen maar ze kunnen in verschillende kleuren worden gegoten. Zo kun je dus een kleur kiezen die op jouw interieur is afgestemd. Wil je toch de grijze gietvloer behouden? Kies dan voor warmere tinten in meubels en andere elementen. Een vloerkleed kan al een groot verschil maken.

Woonkamer met warme gietvloerBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken



 

Gebruik natuurlijke & grove materialen

Een gietvloer is een strakke vloer. Door natuurlijke materialen te gebruiken, krijg je een mooi contrast en een warmere uitstraling. Denk aan gebreide poefs, een houten tafel of een warm plaid. Wissel af met deze materialen en je zult zien dat het echt verschil maakt. Vergeet ook zeker de planten niet!

Hangstoel met kleed en gietvloerBron: Wolletjebol via HomeDeco Binnenkijken



 

Vergeet de accessoires niet

In een sfeervol interieur zijn er nooit genoeg accessoires. Ga dus los! Kussentje hier, kleedje daar. Denk niet alleen aan kleine accessoires, denk ook groter. Spiegels, manden en vazen geven je interieur een warme boost. Ook is licht een goede optie om sfeer te creëren. Mooie lampen met warm licht en kaarsen geven dat extra knusse gevoel.

Woonkamer met veel details en gietvloerBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken



 

Combineren maar

Klassiek, minimalistisch, landelijk, modern, industrieel, vintage en ga zo maar door. Er zijn talloze verschillende woonstijlen die je kunt combineren met een gietvloer. Omdat de gietvloer zo basic is, kun je losgaan met het combineren van verschillende kleuren en materialen. Door deze vloer is keuzestress het laatste waar je aan moet denken ;-).

Keuken met industriële stijl en gietvloerBron: Gooishuisje via HomeDeco Binnenkijken



 

Zie ook:
- 5 simpele manieren om je huis extra sfeervol te maken
- Shop the look: sfeervol interieur met warme tinten
- 5 tips om een nieuwbouwhuis sfeervol te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...