Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

5 tips om een nieuwbouwhuis sfeervol te maken

geschreven door Julia
5 tips om een nieuwbouwhuis sfeervol te maken

Een oud huis met karakter heeft van zichzelf een stuk meer sfeer dan een strak, rechttoe-rechtaan nieuwbouwhuis. Het creëren van sfeer kan bij een nieuwbouwhuis daarom best lastig zijn. Ben jij nog op zoek naar een manier om je huis gezellig te maken? Vandaag geef ik je 5 tips om een nieuwbouwhuis sfeervol te maken.

1. Kleur

Als alle muren wit zijn, is het best lastig om sfeer te creëren. Kijk daarom eens of je een aantal muren een kleurtje kunt geven. Vooral warmte tinten zullen voor meer gezelligheid zorgen. Je hoeft echt niet meteen een hele ruimte te schilderen, één accentmuur kan al een enorm verschil maken. Als je bang bent dat een kleur te heftig is, kun je ook kiezen voor een onverzadigde kleur. Deze is wat lichter.

woonkamer met geschilderde muurBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

2. Vloerkleden

Wat ook voor gezelligheid zorgt, zijn vloerkleden. Hiermee kun je bijvoorbeeld de zithoek of slaapkamer een stuk knusser maken. Het heeft ook nog een ander voordeel. Wanneer je net in je huis woont en deze nog wat leeg is, kunnen de geluiden weerkaatsen. Een vloerkleed kan ervoor zorgen dat het geluid gedempt wordt.

woonkamer met vloerkleedBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

RODEO CLASSIC BANK 2,5-ZITS VELVET HONING GEEL
€ 899,-
Aqua Vintage Vloerkleed - blue/light blue - 200x290
Prijs onbekend

3. Ronde vormen

Veel huizen zijn rechttoe-rechtaan. In een oudere woning valt dit niet zo op door de authentieke details, maar een nieuwbouwhuis heeft deze details natuurlijk niet. Je kunt die rechte lijnen een beetje verbloemen door te werken met meubels en accessoires met ronde vormen. Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed, een ronde eettafel of salontafel, stoelen met een ronde vorm of accessoires met ronde vormen.

woonkamer met ronde vormenBron: interiorbyamb via HomeDeco Binnenkijken

4. Deuren vervangen

De deuren van een nieuwbouwhuis zijn altijd erg standaard en saai. Wanneer je deze vervangt, maakt dit een enorm verschil. Denk bijvoorbeeld aan houten of stalen deuren. Je kunt eventueel nog spelen met contrast. Is je interieur landelijk? Probeer dan eens stalen deuren. Is je interieur juist strak? Robuuste houten deuren kunnen dan een spannend effect geven.

woonkamer met stalen deurenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

5. Natuurlijke materialen

Heeft je huis veel 'koele' materialen, zoals bijvoorbeeld beton of steen? Breng dan balans aan door als tegenhanger natuurlijke en zachte materialen toe te voegen. Denk aan een houten vloer, een wollen vloerkleed, een rotan mand etc. Het fijne van natuurlijke materialen is dat ze tijdloos zijn en makkelijk te combineren zijn.

woonkamer met natuurlijke materialenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Geef je huis wat extra sfeer met planten
-Met deze tips geef jij iets meer kleur aan je interieur
-Inspiratie: 6x houten accenten in je interieur

 
 
Trends

Trend: orchideeën in huis

geschreven door Maartje
Trend: orchideeën in huis

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropisc...

meer...