Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Inspiratie: 6x houten accenten in je interieur

Inspiratie: 6x houten accenten in je interieur

Het is tijdloos, zorgt voor meer sfeer in huis en past in elk interieur. Ik heb het natuurlijk over hout. Je kunt er vele kanten mee op, omdat er allerlei verschillende houtsoorten en tinten zijn en het heeft als voordeel dat het duurzaam materiaal is. Wil je graag houten accenten in je interieur aanbrengen, maar weet je nog niet hoe? In dit artikel geef ik je 6 opties!

Wanddecoratie

Bij het toepassen van hout, zul je waarschijnlijk al snel denken aan een houten vloer. Maar hout kan ook gerust op de wand aangebracht worden. Hierbij hoef je niet meteen te denken aan een hele wand. Wanneer je slechts een deel van de muur bekleedt, heeft dit al heel veel effect. Dit kun je onder andere doen met speciale wandpanelen.

eetkamer met houten wandBron: homeofzodiac via HomeDeco Binnenkijken

Trap

Kan jouw trap wel een opknapbeurt gebruiken? Met een trap met houten bekleding breng je enorm veel sfeer in de hal en zal je visite erg onder de indruk zijn. Een volledig houten trap kan prachtig zijn, maar als je wat meer afwisseling wilt, kun je ook alleen de stootborden van hout maken. Dit zie je hieronder.

trap met houtBron: huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken

Keuken

Als je het wat grootser wilt aanpakken, kun je ook denken aan een houten keuken. Hierbij heb je de keuze tussen een massieve houten keuken, of een keuken waarbij slechts gedeeltes van hout zijn. Eikenhout is een heel populaire houtsoort in de keuken.

houten keukenBron: mishjac via HomeDeco Binnenkijken

Deuren

Met houten deuren kun je hout op een consistente manier doorvoeren in het hele huis. Bij het interieur hieronder is gekozen voor een lichte houtsoort. Met een lichte houtsoort zal het hout niet snel overheersen. Dit is heel geschikt als je een Scandinavisch interieur wilt creëren.

houten deurBron: lotscreativity via HomeDeco Binnenkijken

Accessoires

Wil je het wat subtieler aanpakken? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen houten accessoires toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan houten wandplanken, houten broodplanken in de keuken of fotolijsten van hout.

houten plankenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Meubels

Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor houten meubels. Denk aan een houten eettafel, nachtkastjes, stoelen etcetera. Ga voor massief houten meubels, of juist voor meubels die slechts voor een deel uit hout bestaan. Om het hout mooi te houden, kun je het behandelen met was of olie.

houten tafelBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-16x houten eettafels met een metalen onderstel
-Binnenkijken: Zweeds appartement met een neutraal kleurenpalet
-Tips om schoon te maken en te desinfecteren

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...