Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Accessoires

3 meest gemaakte fouten bij het maken van een gallery wall

geschreven door Mara
3 meest gemaakte fouten bij het maken van een gallery wall

De gallery wall is een trend die we alweer een lange tijd zien: diverse mooie prints op de muur, als een soort museum. Het geeft je interieur een heel dynamische, levendige look. In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten bij het maken van zo'n gallery wall - om stijl missers te voorkomen!

foto-wand-woonkamerBron: Lovelyinterior via HomeDeco Binnenkijken

De afstand is ongelijk

Om een mooi, stijlvol geheel te creëren, is het van belang dat de afstand tussen de lijsten allemaal gelijk is. Een gallery wall mag er best nonchalant uit zien, maar een rommelig effect wil je natuurlijk wél voorkomen. Zorg er dus voor dat je vooraf de afstanden goed opmeet, om te voorkomen dat sommige lijsten bijna tegen elkaar hangen en er bij sommigen juist een groot kaal stuk muur tussenzit.

grote-foto-wand-muurBron: Livin24 via HomeDeco Binnenkijken

Exact dezelfde maat lijsten

Voor een gallery wall kun je het beste kiezen voor verschillende maten en/of vormen lijsten. Hang een grote lijst op met daarnaast een wat kleiner lijstje en varieer lekker in diverse maten. Zo creëer je een mooi dynamisch geheel.

fotowand-boho-woonkamerBron: Linda403 via HomeDeco Binnenkijken

Dezelfde stijl print

Om te voorkomen dat het een eentonig geheel wordt, kun je het beste voor verschillende type prints gaan. Combineer een poster met een tekst bijvoorbeeld met een poster met grafische, abstracte print en met een poster met een mooie foto. Je kunt er ook voor kiezen om juist voor verschillende kleuren te gaan, om het interessant te houden. Lekker mixen & matchen dus!

Meer posters & prints zien? Klik hier voor ons complete assortiment!

Zie ook:
-How to: foto's en prints ophangen
-Zo stel je een kleurenpalet voor je huis samen
-4 interieurtrends die we deze winter gaan zien

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...