Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
DIY

How to: foto's en prints ophangen

geschreven door Rosa
How to: foto's en prints ophangen

Het blijft altijd lastig; je hebt zoveel mooie foto's, prints en posters. Het is zonde om deze te verstoppen in de kast maar je weet niet zo goed hoe je ze moet ophangen in je huis om een zogenoemde art wall te creëren. Met deze 7 tips moet het lukken om jouw prints, posters en foto's tot hun recht te laten komen.

1. Rooster

Een rooster kan de ideale oplossing zijn als je meerdere prints van dezelfde grootte hebt.
- Als je alle foto's in een rooster hangt, doe dan alsof dit een grote afbeelding is. Ook als je slechts twee afbeeldingen boven of naast elkaar hangt.
- Probeer een idee te krijgen van verhoudingen en of dit mooi staat met de rest van je interieur. Een fotowand mag opvallen maar laat 'm niet overheersen.
- Laat tussen grote afbeeldingen 4-5 cm ruimte over en tussen kleine afbeeldingen 3-4 cm ruimte om de rust te bewaren.
-Extra tip: pak een draad en hang hier iets zwaars aan, bijvoorbeeld een steentje. Wanneer je de bovenste rij spijkers erin hebt geslagen, hang je het draad aan de spijker. Zo zie je precies waar de spijkers voor de overige rijen moeten komen.
Bron: Trendsales

2. Los rooster

Hierbij kies je de gulden middenweg tussen het los ophangen van prints en symmetrie. Bij een los rooster kun je makkelijk verschillende prints van verschillende formaten ophangen zónder dat dit een chaos wordt.
- Een manier is om de prints op te hangen en hierbij dezelfde verticale lijn aan te houden. Zo zijn de zijkanten parallel aan elkaar en benadruk je de verschillende formaten van de prints.
- Een andere manier is om een rij foto's van hetzelfde formaat tussen twee rijen prints van een ander formaat te hangen. Deze middelste rij kan zowel horizontaal als verticaal zijn.
Bron: Avenue lifestyle

3. Petersburg Hanging

Deze stijl is afgeleid van de Hermitage in Sint Petersburg. Bij Petersburg Hanging hang je zoveel mogelijk prints, foto's en posters bij elkaar om de diversiteit van de collectie te laten zien.
- Begin in het midden en werk zo naar buiten. Zo kun je alles wat je nu al hebt ophangen en als je je collectie wil uitbreiden hoef je niet je hele muur weer te reorganiseren.
- Speel met verschillende stijlen die je bij elkaar hangt. Combineer in formaten, wel of geen lijst, verschillende texturen en tussen foto's, posters en quotes.
- Positioneer je prints eerst op de vloer om te zien welke compositie je het meest aanspreekt. Zo kun je schuiven in de layout voordat de spijkers in de muur zitten. Pas als je tevreden bent hang je je kunstwerk aan de muur.
- Bij deze stijl gaat het vooral om wat jij mooi vindt! Er zijn geen vaste regels bij deze stijl en jij bent tenslotte degene die je muur het meest ziet van iedereen.
Bron: The every girl

4. Een rij

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om je foto's en prints op te hangen. Bij deze stijl maakt het niet uit of je prints hetzelfde formaat hebben of niet. Je kunt de bovenkant, de onderkant en het midden als uitgangspunt nemen om de foto's en prints te rangschikken. Bron: My unfinished home

5. Frame collage

Maak een collage van de verschillende foto's en prints.
- Gebruik bij deze stijl wel prints en foto's van dezelfde kwaliteit, kleurstelling of over hetzelfde onderwerp.
- Hang alle alle prints in dezelfde lijstjes om het effect van een kunstwerk groter te maken.
Bron: Italian Bark

6. De juiste hoogte

Als je maar één print ophangt is het belangrijk dat het midden van de print op ooghoogte komt te hangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw lengte maar is meestal zo'n 1.60 meter boven de grond. Let ook op de ramen en deuren in de kamer waar je je fotowand wilt maken. Houdt rekening met de hoogte van deze elementen zodat de kamer mooi in evenwicht blijft.

Bron: Maie Dae

Voor iedere art wall geldt: test de compositie voordat je deze ophangt voordat je de muur ruïneert met spijkers...
Meer posters & prints zien? Klik hier voor ons complete assortiment!

Zie ook:
-Patronen combineren is helemaal in! Dit is hoe je het aanpakt
-Zo stel je een kleurenpalet voor je huis samen
-4 interieurtrends die we deze winter gaan zien

 
 
Inspiratie

Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

geschreven door Iris
Met deze tips houd jij de vliegen uit huis

Nu we weer vaker de (tuin)deuren open hebben, zitten er binnen no time veel vliegen binnen. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten! Een vliegengordijn is een optie, maar er zijn nog meer tips en tricks! Omdat het een probleem is waar iedereen mee kampt in huis, ben ik op zoek gegaan naar d...

meer...