Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer

geschreven door Rosa
De 4 meest gemaakte fouten bij de inrichting van een babykamer

Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen met een hoop dingen te maken waar zij op dat moment nog maar weinig vanaf weten. Een van de punten waar vrouwen zich vooral druk om maken is de inrichting van de babykamer, hier kan een hoop stress van komen. Maak deze 4 fouten niet en bespaar zo een hoop zorgen (en geld!).

1. Een te zoete kamer maken

Het is natuurlijk ontzettend schattig om de babykamer compleet in zacht roze, blauwe of andere lieflijke babykleuren te maken. Helaas zal je kindje snel groeien en je zult waarschijnlijk niet ieder jaar de kamer compleet opnieuw stylen. Kies daarom neutrale kleuren als basis en ga los met accenten en accessoires. Op deze manier kan je door een kleine aanpassing de kamer een nieuwe look geven zodra de baby opgroeit.

Bron: Paulina Arcklin

New Life Commode Grenen Geborsteld Wit [fsc]
Prijs onbekend
Meia Paard Pp Zwart
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Bloomingville vloerkleed grijs Ø 120 cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

2. Te druk

Een veelgemaakte fout is dat toekomstige ouders helemaal losgaan met printjes en kleurtjes. Als je een leuk behangetje hebt gevonden met een print, behang dan niet direct de hele kamer hiermee. Dit oogt veel te druk voor de baby. Kies er dan bijvoorbeeld voor om één muur van deze behang te voorzien en houdt de rest van de muren neutraal. Ditzelfde geldt voor alle losse accessoires en benodigdheden. Berg zoveel mogelijk op en houdt het rustig met de accessoires. De babykamer moet een plek van rust voor de baby zijn.

Bron: Robbin Caskenette

Beer kinderbehang
niet op voorraad
New Life Ledikant 60x120 Cm Geborsteld Steel Grey [fsc]
Prijs onbekend
Tipi tent - Pepijn - Grijs met wit strepen
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

3. Bij aankopen niet vooruit kijken

Dit is een fout waar je onnodig veel geld aan kwijt kunt zijn. Meubels en raambekleding zijn de grootste uitgaven en als je niet vooruitkijkt kan je deze soms maar een paar jaar gebruiken. Koop bijvoorbeeld een meegroeibed, of een commode die later als ladekast kan dienen en houdt de gordijnen neutraal. Dit kan je op de lange termijn veel geld schelen.

Bron: Touijer Designs

Muurverf Tester Early Dew 30ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Muurverf Tester Tranquil Dawn 30ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

4. Een verkeerde routing

Denk voordat je de meubels gaat plaatsen aan een handige routing. Ben je bijvoorbeeld rechts, maar staan alle verzorgingsproducten links van de commode? Dan is dat niet handig. Of als je de baby op de commode neerlegt, en je de babykleding in de kast tegenover de commode neerlegt, dan kan dit onveilige situaties veroorzaken als je nog even een kledingstuk wilt pakken. Denk daarom goed na hoe je de meubels en accessoires in de babykamer plaatst. Je kunt zelfs verschillende situaties naspelen als je er zeker van wilt zijn dat je routing veilig is.

Bron: Robbin Caskenette

Dierenposter Luipaard - A4
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Muurverf Tester 3041 Dazzling Night 30 ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Zie ook:
- Zo maak je je interieur babyproof
- De complete checklist voor de babykamer
- Inspiratie: 5x de leukste babykamers

 
 
Trends

Trend: orchideeën in huis

geschreven door Maartje
Trend: orchideeën in huis

Orchideeën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het zijn kleurrijke en vrolijke planten, die je interieur helemaal kunnen opfleuren. Een trend die wij steeds meer op het internet voorbij zien komen, is de orchideeën jungle. Het is zonde dat de orchidee een ondergeschoven kindje is, de tropisc...

meer...