Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

geschreven door Julia
5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

Veel mensen zouden het liefst een interieurstylist inhuren om hun hele huis van onder tot boven in te richten, maar niet iedereen bevindt zich in zo'n luxepositie om dat te kunnen doen. Om je een eind op weg te helpen heb ik hieronder vijf tips op een rij gezet waarmee je zelf zo'n mooi samengesteld interieur kunt creëren.

1. Verzamel inspiratie

De eerste stap is het zoeken van inspiratie. Ga naar Pinterest of kijk natuurlijk op onze site en verzamel zoveel mogelijk foto's die je aanspreken. Naast foto's van interieurs, kunnen dit ook foto's van bijvoorbeeld texturen zijn. Wanneer je denkt dat je genoeg beeld hebt verzameld, ga je foto's selecteren. Zorg ervoor dat je ongeveer acht tot tien foto's overhoudt. Nu ga je de selectie bekijken. Als het goed is komt er nu één stijl naar voren die duidelijk overheerst. Dit wordt de basisstijl van jouw interieur.


Bron: honestlywtf

2. Kies drie kleuren of tinten

Nu is het tijd om de kleuren te kiezen. Het kan helpen om hierbij je inspiratiebeelden te gebruiken. Zie je in diverse foto's dezelfde kleur terugkomen? Dan zou je die kleur als uitgangspunt kunnen nemen. Ga voor drie kleuren of voor één kleur waar je drie tinten uit haalt. Kies één kleur voor de muur, de tweede kleur verwerk je in de meubels en de derde kleur in je accessoires. Onthoud dat dit een regel is die het je makkelijker maakt, maar dat je natuurlijk altijd meer kleuren kan toevoegen.

3. Voeg textuur toe

Texturen zijn net zo belangrijk als kleuren. Denk bij texturen aan ruw en glad, mat en glanzend, hard en zacht. Zorg voor een goede balans tussen harde en zachte materialen. Een gladde stenen vloer, breng je bijvoorbeeld in balans met een zacht vloerkleed. Hieronder is dat contrast heel mooi aangebracht. De bank, het vloerkleed en het plaid zijn zacht, de tafel en de schilderijen zijn hard en glanzend. Daarbij komt nog het matte leer.


Bron: australianinteriordesignawards

4. Ga voor statement meubels

Veel mensen maken de fout door te kiezen voor alleen maar kleine meubels. Ga liever voor een variatie van kleine en grote meubels. Hieronder is een mooie, grote bank neergezet als basis. De fauteuils zijn daarentegen wat kleiner en fijner qua materiaal. Het contrast hiertussen zorgt voor een mooi geheel.


Bron: manman

5. Voeg decoratie toe

Natuurlijk eindigen we met decoratie. Als je tijdens het decoreren steeds maar niet de juiste look krijgt, probeer dan eens de regel van drie. Oneven aantallen staan soms gewoon net wat beter dan even aantallen. Ga ook voor accessoires met verschillende hoogtes. De regel van drie kun je ook toepassen op bij texturen. Drie plaids met verschillende texturen ogen spannender dan drie plaids met dezelfde textuur. Deze regel is op allerlei manieren te interpreteren. Experimenteer er ook mee!


Bron: weekdaycarnival

Zie ook:
-Dit zijn dé kleuren voor volgend jaar!
-Dit moet je weten over planten in je interieur
-Dit zijn de 2 plantentrends voor 2019

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...