Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

Veel mensen zouden het liefst een interieurstylist inhuren om hun hele huis van onder tot boven in te richten, maar niet iedereen bevindt zich in zo'n luxepositie om dat te kunnen doen. Om je een eind op weg te helpen hebben wij hieronder vijf tips op een rij gezet waarmee je zelf zo'n mooi samengesteld interieur kunt creëren. Zoek de interieurstylist in jezelf!

1. Verzamel inspiratie

De eerste stap is het zoeken van inspiratie. Ga naar Pinterest of kijk tussen onze Binnenkijkers en verzamel zoveel mogelijk foto's die je aanspreken. Naast foto's van interieurs, kunnen dit ook foto's van bijvoorbeeld texturen zijn. Wanneer je denkt dat je genoeg beeld hebt verzameld, ga je foto's selecteren. Zorg ervoor dat je ongeveer acht tot tien foto's overhoudt. Nu ga je de selectie bekijken. Als het goed is komt er nu één stijl naar voren die duidelijk overheerst. Dit wordt de basisstijl van jouw interieur.

Benieuwd uit welke woonstijlen je kunt kiezen? Bekijk dan hier de populairste woonstijlen van dit moment.

eetkamer-roze-stoelenBron: Renovatingwillie via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Kies drie kleuren of tinten

Nu is het tijd om de kleuren te kiezen. Het kan helpen om hierbij je inspiratiebeelden te gebruiken. Zie je in diverse foto's dezelfde kleur terugkomen? Dan zou je die kleur als uitgangspunt kunnen nemen. Ga voor drie kleuren of voor één kleur waar je drie tinten uit haalt. Kies één kleur voor de muur, de tweede kleur verwerk je in de meubels en de derde kleur in je accessoires. Onthoud dat dit een regel is die het je makkelijker maakt, maar dat je natuurlijk altijd meer kleuren kunt toevoegen.

gestijld-interieurBron: Yvdwal via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Voeg textuur toe

Texturen zijn net zo belangrijk als kleuren. Denk bij texturen aan ruw en glad, mat en glanzend, hard en zacht. Zorg voor een goede balans tussen harde en zachte materialen. Een gladde stenen vloer, breng je bijvoorbeeld in balans met een zacht vloerkleed. Hieronder is zo'n contrast heel mooi aangebracht. Het vloerkleed en de kussentjes zijn zacht, de bijzettafels en glanzende lamp zijn hard. Daarbij komt nog het matte leer van de bank.

gestijld-interieurBron: Lindseyvo via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Ga voor statement meubels

Veel mensen maken de fout door te kiezen voor alleen maar kleine meubels. Ga liever voor een variatie van kleine en grote meubels. Hieronder is een mooie, grote bank neergezet als basis. De fauteuils zijn daarentegen wat kleiner en fijner qua materiaal. Het contrast hiertussen zorgt voor een mooi geheel.

woonkamer-minimalistischBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Voeg decoratie toe

Natuurlijk eindigen we met decoratie. Als je tijdens het decoreren steeds maar niet de juiste look krijgt, probeer dan eens de regel van drie. Oneven aantallen staan soms gewoon net wat beter dan even aantallen. Ga ook voor accessoires met verschillende hoogtes. De regel van drie kun je ook toepassen bij texturen. Drie plaids met verschillende texturen ogen spannender dan drie plaids met dezelfde textuur. Deze regel is op allerlei manieren te interpreteren. Experimenteer er mee!

woonkamer-accessoiresBron: Lynn_zweeris via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-5 manieren om je woonkamer nog net iets mooier te maken
-Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten
-7 populaire interieurstijlen uitgelegd

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...