Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je beter kunt vermijden bij je eerste huis. Onder elke fout vind je een interieurfoto (waarbij de fout niet is gemaakt), die je als inspiratie kunt gebruiken.

1. Alle ruimtes los inrichten
Natuurlijk moet je per ruimte kijken hoe je deze wilt inrichten, maar vergeet niet het totaalplaatje in je achterhoofd te houden wanneer je de ruimtes inricht. Het is belangrijk dat er een samenhang in je huis is. Dat het een geheel vormt. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door middel van een woonstijl die je doorvoert in het hele huis.

woonkamer pasteltintenBron: marjoleinbouhuijzen

2. Verfkleuren niet uittesten
Een verfkleur kan nog zo mooi zijn in de woonkamer van bij die ene kennis, maar het is toch echt belangrijk om de verfkleur bij jou thuis te zien. Door lichtinval of de structuur van de muur kan deze kleur namelijk anders uitpakken. Het laatste wat je wilt is een blik verf weggooien omdat de kleur toch niet mooi staat. Gebruik daarom altijd eerst een kleurtester op de muur waar je de verf wilt gaan aanbrengen. Wij raden aan om twee tot drie verschillende testers te proberen. Zo weet je zeker dat je de juiste match hebt.

slaapkamer terracottaBron: bijkimenmilainhuis via HomeDeco Binnenkijken

3. Alle meubels tegen de muur zetten
Veel mensen hebben de neiging om alle meubels tegen de muur aan te schuiven omdat ze denken dat ze zo de meeste ruimte overhouden. Dit werkt alleen lang niet voor elk huis en je krijgt op deze manier niet per se de beste indeling. Probeer de bank of de eettafel eens van de muur te halen en experimenteer. Hieronder is de eettafel een stukje van de muur afgeschoven. Dit oogt net wat luchtiger.

eetkamer neutrale tintenBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

4. Alles van hetzelfde merk kopen
Meestal past alles van hetzelfde merk bij elkaar en dat is lekker makkelijk inkopen doen, maar hiermee krijg je niet het meest spannende interieur. Dan kan het nog weleens net lijken of je in het interieur van een catalogus woont. Het is juist leuk om afwisselende meubels en accessoires te combineren. Hiermee maak je het persoonlijker. Hieronder zijn allerlei merken gecombineerd.

woonkamer gele tintenBron: siefshome via HomeDeco Binnenkijken

5. Vergeten hoeveel ruimte je hebt
Die prachtige grote bank kan nog zo mooi zijn op Pinterest, maar dat wil niet betekenen dat deze ook mooi staat in jouw huis. Zeker wanneer jouw huis veel kleiner is dan dat op de foto. Zorg dat je de maten van je huis goed in je hoofd hebt wanneer je nieuwe meubels gaat uitzoeken. Wanneer je meubels te groot of te klein zijn, doet dat echt af aan jouw interieur. Hieronder is goed gelet op de maten van de slaapkamer, dat zie je bijvoorbeeld aan het vloerkleed.

slaapkamer bohoBron: styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek
-Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek
-Deze veelgemaakte fouten wil je liever voorkomen bij het inrichten van je huis

 
 
Inspiratie

Met deze items kom jij je quarantaine wel door

geschreven door Sita
Met deze items kom jij je quarantaine wel door

Ben jij een van de ongelukkigen die in quarantaine moet? Wij helpen je graag! Met deze items, gecombineerd met een flinke marathon Netflix, vliegen de dagen zo voorbij. Verwen jezelf met een omgeving waarin jij je prettig voelt. Een warm dekentje, pantoffels, geurkaarsen en goede chocolade doen w...

meer...