Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door julia_

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huisje vlekkeloos verloopt, vertel ik hieronder welke 5 veelgemaakte fouten je beter kunt vermijden wanneer je je eerste huis koopt. Onder elke fout vind je een interieurfoto waar de fout niet is gemaakt, die je als inspiratie kunt gebruiken.

1. Alle ruimtes los inrichten
Natuurlijk moet je per ruimte kijken wat je ermee wilt, maar vergeet niet het totaalplaatje wanneer je de ruimtes inricht. Het is belangrijk dat er een samenhang in je huis is. Dat het een geheel vormt. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door middel van een woonstijl die je doorvoert in het hele huis.

woonkamer pasteltinten Bron: marjoleinbouhuijzen

2. Verfkleuren niet uittesten
Een verfkleur kan nog zo mooi zijn in de woonkamer van bij die ene kennis, maar het is toch echt belangrijk om de verfkleur bij jou thuis te zien. Door lichtinval of de structuur van de muur kan deze kleur namelijk helemaal anders uitpakken. Het laatste wat je wilt is een blik verf weggooien omdat de kleur toch niet mooi staat. Gebruik daarom altijd eerst een kleurtester op de muur waar je de verf wilt gaan aanbrengen. Wij raden aan om 2 tot 3 verschillende testers te proberen. Zo weet je zeker dat je de juiste match hebt.

slaapkamer terracotta Bron: bijkimenmilainhuis

3. Alle meubels tegen de muur zetten
Veel mensen hebben de neiging om alle meubels tegen de muur aan te schuiven omdat ze denken dat ze zo de meeste ruimte overhouden. Dit werkt alleen lang niet voor elk huis en je krijgt op deze manier echt niet de beste indeling. Probeer de bank of de eettafel eens van de muur te halen en experimenteer. Hieronder is de eettafel een stukje van de muur afgeschoven. Dit oogt net wat beter.

eetkamer neutrale tinten Bron: fenjainterieur

4. Alles van hetzelfde merk kopen
Meestal past alles van hetzelfde merk bij elkaar en dat is lekker makkelijk inkopen doen, maar hiermee krijg je niet het meest spannende interieur. Dan kan het nog weleens net lijken of je in het interieur van een catalogus woont. Het is juist leuk om afwisselende meubels en accessoires te combineren. Hiermee maak je het persoonlijker. Hieronder zijn allerlei merken gecombineerd.

woonkamer gele tinten Bron: siefshome

5. Vergeten hoeveel ruimte je hebt
Die prachtige grote bank kan nog zo mooi zijn op Pinterest, maar dat wil niet betekenen dat deze ook mooi in jouw huis staat. Zeker wanneer jouw huis veel kleiner is dan dat op de foto. Zorg dat je de maten van je huis goed in je hoofd hebt wanneer je nieuwe meubels gaat uitzoeken. Wanneer je meubels te groot of te klein zijn, doet dat echt af aan jouw interieur. Hieronder is goed gelet op de maten van de slaapkamer, dat zie je bijvoorbeeld aan het vloerkleed.

slaapkamer boho Bron: styledbymarit

Zie ook:
-Deze 4 stylingfoutjes laten je hal onbewust goedkoper ogen
-5 veelgemaakte fouten bij het organiseren van de badkamer
-Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

 
 
Typisch sabinelamet_interior_feed
Typisch sabinelamet_interior_feed
geschreven door tessa_vallinga

Typisch sabinelamet_interior_feed

Sabine en Rik droomden al over hun eigen oude klaspand. Een aantal jaar geleden vonden ze hun perfecte exemplaar. Qua stijl ligt het koppel volledig op één lijn. Niet gek dus dat Rik en Sabine er zo'n paleis van wisten te maken. Ben je benieuwd? Kom gauw binnenkijken! Profi...

meer...