Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Deze veelgemaakte fouten wil je liever voorkomen bij het inrichten van je huis

geschreven door Maartje
Deze veelgemaakte fouten wil je liever voorkomen bij het inrichten van je huis

De ene vindt een huis inrichten superleuk om te doen, en de andere iets minder. Als je geen interieurstylist bent en je niet echt thuis bent in het inrichten van interieurs, zal je ongetwijfeld wat fouten maken, maar dat is niet erg. Daarom zetten wij voor jullie een paar veelgemaakte fouten op een rijtje, zodat je deze in ieder geval kan voorkomen. Wil jij dus je huis opnieuw inrichten of heb jij net een nieuwe woning? Lees deze fouten dan zeker even door, of vraag bij ons een online interieuradvies aan.

veelgemaakte foutenBron: lotscreativity via HomeDeco Binnenkijken

De verkeerde kleur wit
Nu denk je waarschijnlijk: "huh, de verkeerde kleur wit?" Er zijn dus ontzettend veel verschillende keuzes met verf in wittinten. De ene is echt wit en de andere neigt iets meer naar het gele. RAL 9001, 9010 en 9016 zijn de meest toegepaste wittinten in interieur. RAL 9001 is een crème wit, RAL 9010 is zuiver wit en RAL 9016 noemen ze verkeerswit. Twijfel jij welke kleur wit mooi zal zijn in jouw interieur, vraag dan eerst een kleurenstaal aan.

Geen kleurenpalet
Heb jij een kleur gekozen voor op de muur of een kleur die je vaak wilt laten terug komen in jouw interieur? Bedenk daar dan een kleurenpalet bij die hier goed bij past. Hiermee voorkom je dat je straks allemaal kleuren in huis hebt die totaal niet bij elkaar passen. Wanneer jij bijvoorbeeld gekozen hebt voor een blauwe muur, hoeven niet alle accessoires ook blauw te zijn. Kies bijvoorbeeld voor basic tinten zoals beige en nog voor een andere kleur, bijvoorbeeld roze. Door kleuren in elkaar over te laten lopen zal je interieur meer rust uitstralen.

veelgemaakte foutenBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Snoeren niet weggewerkt
Wanneer je een mooi interieur hebt, is het zonde als je al die lelijke ziet zitten. Wanneer je net in een nieuw huis komt, kun je hier meteen rekening mee houden bij het neerzetten van je spullen. Het is dan ook handig om gelijk te kijken naar een goede indeling. Zet items die een stopcontact nodig hebben, bijvoorbeeld lampen, zo dicht mogelijk bij een stopcontact. Werk de snoeren van je tv gelijk netjes weg en maak eventueel gebruik van een kabelgootje.

Alle meubels tegen de muur aan
Het is erg verleidelijk om alle meubels tegen de muur aan te plaatsen en je zou ook denken dat je hiermee juist veel ruimte krijgt. Dit is in de meeste gevallen niet het geval. Door alles tegen de muur aan te zetten, is er geen duidelijke scheiding tussen verschillende leefgedeeltes. Je bank hoeft niet tegen de muur met daar recht tegenover je tv-meubel met tv. Haal de bank juist een stuk naar voren. Hiermee creëer je een gezellige zithoek. Durf meer met de ruimte te spelen.

veelgemaakte foutBron: bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

Teveel op de grond
Wanneer er veel op de grond staat of ligt, zal de ruimte snel vol en rommelig ogen. Ditzelfde geldt voor lage meubels. Door ook in de hoogte te werken lijkt het ruimtelijker en opgeruimder.

Overal wat neerzetten
Het is erg verleidelijk om in elk hoekje en op elk kastje of tafeltje iets neer te zetten. Decoreren is leuk, maar het kan ook teveel zijn. Kies een paar items uit die gezien mogen worden en berg de rest op. Deze kun je later omwisselen voor wat verandering. Maak groepjes met de items die jij wilt neerzetten. Als overal losse items staan oogt het druk en rommelig. Door groepjes te maken creëer je één geheel.

Zie ook:

- Zo koop je nooit meer teveel of te weinig behang
- Een all white interieur zorgt voor een fris, rein & rustig huis
- Zo zorg je ervoor dat je tv minder opvalt

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...