Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Koken & Tafelen

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek

geschreven door Julia
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek

De meeste mensen zitten elke dag aan de eettafel. Hier wordt gegeten, gewerkt, huiswerk gemaakt etcetera. Omdat de eethoek zoveel functies heeft en er zoveel tijd wordt doorgebracht, is het belangrijk om deze plek op de juist manier in te richten. Helaas gaat dit niet altijd goed en worden er regelmatig fouten gemaakt bij het inrichten. Ik vertel je in dit artikel wat de meest gemaakte fouten bij het inrichten van de eethoek zijn.

Lamp op de verkeerde hoogte hangen

Lampen zijn onmisbaar in de eethoek. Het ophangen ervan gaat helaas regelmatig mis. Sommigen hangen ze te hoog, waardoor je je eten nauwelijks op je bord kunt zien liggen. Anderen hangen ze te laag, waardoor je tegen de lamp aan zit te kijken. Wat de juiste hoogte is? Gemiddeld zit er zo'n 60 tot 75 centimeter tussen de hanglamp en de eettafel, maar test voordat je hem bevestigd hoe hoog hij moet komen te hangen. Hij moet hoog genoeg hangen om er onderdoor te kunnen kijken tijdens het zitten.

eetkamer met kleurenBron: meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Oncomfortabele stoelen

Het is aanlokkelijk om die ene set stoelen te kopen die je zo mooi vindt, maar zitten ze ook lekker? Het gebeurt vaak dat mensen vergeten te letten op het comfort, en alleen maar naar het uiterlijk van de stoel kijken. Vervolgens krijgen ze na een tijdje last van hun rug of schouders. Dit is het laatste wat je wilt. Kijk dus zowel naar comfort, als uitstraling.

eetkamerBron: iloveinterior via HomeDeco Binnenkijken

Verkeerde formaat tafel

Tijdens het eten is er niks vervelenders dan met zijn allen aan een te kleine tafel zitten. Maar ook een te grote tafel kan flink uit de toon vallen in je interieur. Over het algemeen past een langwerpige tafel het beste in een langwerpige ruimte en een ronde het beste in een vierkante ruimte. Dit kan helpen bij het uitzoeken van de tafel. Kijk ook goed of er genoeg ruimte om de tafel heen is, zodat je je stoelen naar achteren kunt schuiven. Dit is iets wat nog weleens wordt vergeten bij een ronde tafel.

eetkamerBron: casaleander via HomeDeco Binnenkijken

Rommel op tafel

Wanneer je even iets kwijt wilt in de woonkamer, leg je dit al snel neer op de eettafel. Voordat je het weet slingeren er allerlei spullen op tafel en is het een soort vaste plek geworden voor sleutels, papieren en andere kleine frutsels. Voorkom dit en zorg ervoor dat je tafel leeg blijft, of dat er alleen accessoires op staan. Hierdoor zal je interieur een stuk opgeruimder ogen. Je kunt er eventueel voor kiezen om je accessoires op een dienblad te zetten.

eetkamerBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Deze veelgemaakte fouten wil je liever voorkomen bij het inrichten van je huis
-Zo laat jij jouw eetkamer er chic uitzien
-6x eetkamer inspiratie uit onze Binnenkijker

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...