Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Zo laat jij jouw eetkamer er chic uitzien

geschreven door Maartje
Zo laat jij jouw eetkamer er chic uitzien

De eetkamer is een plek voor een gezellig diner met vrienden of familie, een uitgebreide lunch of ontbijt. Van deze plek in huis wordt veel gebruik gemaakt. Om deze reden hoef je het niet alleen praktisch in te richten, maar ook stijlvol. Door een gezellige chique eetkamer of hoek te creëren is natafelen nog fijner. Maar hoe creëer je deze luxe uitstraling?

Velvet

De eettafel is natuurlijk een belangrijk item in deze ruimte, maar de stoelen zijn net zo belangrijk. Stoelen geven duidelijk de stijl en sfeer aan. Voor een chique uitstraling kies je voor stoelen gemaakt van luxe materiaal. Velours, ook wel velvet of fluweel genoemd, is tegenwoordig erg populair. Deze stof geeft een luxe uitstraling en is vaak in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Kijk welke kleur past bij jouw kleurenpalet in huis, voeg hiermee meer kleur toe of hou het rustig.

chique eetkamerBron: interiorbylee via HomeDeco Binnenkijken

Lamp

Een lamp boven de tafel is ook een item wat direct opvalt. Er is veel keuze uit plafondlampen. Zo kan je kiezen voor echte eyecatcher, een paar lampen die je bij elkaar hangt op verschillende hoogtes of voor een iets simpeler model. Natuurlijk is de lichtbron die je erin doet ook erg belangrijk. Kies je voor wit licht of voor warmer licht? Dit laatste straalt het meeste luxe uit.

Tafeldecoratie

De aankleding van de tafel maakt ook een hoop verschil. Hoe dek je de tafel en welke accessoires gebruik je? Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat voor etentje of gelegenheid het is hoe je de tafel dekt. Tafeldecoratie als kaarsen en bloemen staan altijd leuk, ook al gebruik je de tafel op dat moment niet. Kandelaars geven altijd een chique uitstraling. Je hebt deze in verschillende soorten en maten. Je kan er voor kiezen om één grote neer te zetten of wat verschillende bij elkaar. Wanneer je er meerdere neerzet kunnen het allemaal dezelfde zijn, maar ook allemaal verschillende in verschillende hoogtes. Kies voor kaarsen die mooi passen bij jouw kleurenpalet of gewoon voor wit of zwart.

chique eetkamerBron: interieur_by_liese via HomeDeco Binnenkijken

Servies

Komen er gasten dineren? Dan kan je best uitpakken met de tafelaankleding. Dek dan de tafel iets uitgebreider dan normaal, dus met wijnglazen, waterglazen, groot en klein bestek en je mooiste borden, eventueel hierbij ook groot en klein. Heb jij speciaal servies voor dit soort gelegenheden? Dan geeft dit nog meer luxe. Kies bijvoorbeeld voor goud bestek en leg servetten neer. Servetten kan je netjes opvouwen, maar je kan ook kiezen voor een servetring. Dit straalt nog meer luxe uit.

chique eetkamerBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

Kunst en kleur

In elke ruimte kan kunst aan de muur sfeerbepalend zijn. Voor iedereen is kunst heel persoonlijk en het is dan ook net wat jij mooi vindt en bij de rest van het interieur past. Een opvallend groot kunstwerk als eyecatcher in de eetkamer kan voor een chique uitstraling zorgen. Een wand verven in de eetkamer kan ook een hoop verschil geven. Kies voor een mooie warme kleur of juist voor een wat fellere kleur. Dit is net wat past binnen jouw kleurenpalet en of jij al meerdere wanden hebt geschilderd in jouw huis, bijvoorbeeld in de aansluitende woonkamer. Wil jij graag een kleur, maar weet je niet of dit past? Test het dan van tevoren uit met een kleurtester.

Zie ook:
- Binnenkijken: klein appartement in Parijs met slimme inrichting
- 5 eenvoudige manieren om je salontafel te stylen
- Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de binnenkijkers

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...