Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Werkplek

5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek

geschreven door Julia
5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek

Op het internet zie je de mooiste thuiswerkplekken voorbijkomen. De meesten houden alleen geen rekening met het comfort. Natuurlijk wil het oog ook wat, maar aan het eind van de dag heb je niks aan een stoel die niet lekker zit of een bureau dat te klein is. Gelukkig kun je je werkplek vaak met een aantal makkelijke aanpassingen verbeteren. Weet je niet op welke manier je je thuiswerkplek kunt verbeteren? In dit artikel vertel ik wat vijf veelgemaakte fouten bij het inrichten van je thuiswerkplek zijn en hoe je deze oplost.

Te klein bureau

Merk je bij het thuiswerken dat je ruimte te kort komt voor bepaalde spullen? Dan wordt het tijd om hier iets aan te doen. Het beste is om een groter bureau te kopen, maar soms kun je het probleem ook (deels) oplossen door extra opbergruimte bij je bureau te creëren. Of je kunt eventueel een klein tafeltje bijschuiven.

thuiswerkplekBron: juudithhome via HomeDeco Binnenkijken

Te veel decoratie op je bureau

Ben jij helemaal losgegaan met de accessoires? Het staat waarschijnlijk heel leuk, maar de kans is groot dat het niet heel praktisch is. De accessoires nemen misschien kostbare ruimte in beslag, of leiden je af van je werk. Kijk met een kritische blik naar de dingen die op je bureau staan en vraag je af of het daar wel moet staan en of je het wel nodig hebt. Misschien heb je na het weghalen van de accessoires de eerste fout meteen opgelost.

thuiswerkplekBron: bbinnen via HomeDeco Binnenkijken

Verkeerde stoel

Als je de hele dag zit is een goede bureaustoel essentieel. Deze moet comfortabel zijn, maar niet zo comfortabel dat je in slaap kunt vallen. Ga voor een rechte stoel. De juiste hoogte, vorm en het materiaal hangen af van jouw voorkeuren. Verder is het het beste om een stoel met wielen te hebben die in hoogte verstelbaar is en armleuningen heeft.

thuiswerkplekBron: stylingid via HomeDeco Binnenkijken

Werkplek in de slaapkamer

Naast het feit dat de meubels een belangrijke rol spelen, is ook de plek van je werkplek in huis heel belangrijk. Veel mensen zijn geneigd om een bureau in hun slaapkamer te zetten en hier te gaan werken. Slaapexperts raden dit echter sterk af. Het kan namelijk zo zijn dat je minder goed slaapt als je in je slaapkamer gaat werken. Deze ruimte moet enkel dienen voor ontspanning. Het is beter om je werkplek in een speciale werkruimte of in de woonkamer of keuken te maken. Als het werken in de slaapkamer voor jou wél prettig voelt, dan is er natuurlijk geen probleem.

thuiswerkplekBron: whiteandwander via HomeDeco Binnenkijken

Te weinig licht

De juiste hoeveelheid licht is tot slot ook een belangrijk onderdeel voor een werkplek. Te veel licht kan namelijk zorgen voor hoofdpijn en te weinig licht kan ervoor zorgen dat je moe wordt en concentratie verliest. Wat de beste verlichting is? Dat is natuurlijk licht. Zet je bureau als het kan dichtbij het raam. Zorg er wel voor dat je bij fel daglicht zonwering gebruikt. Kan je bureau niet bij het raam staan? In dat geval moet je zorgen voor een aantal goede lampen. Hierbij is het handig als deze dimbaar zijn. Ook moet je hierbij letten op de juiste kleurtemperatuur, ook wel weergegeven in Kelvin (K). Uit onderzoek blijkt dat een lichtkleur vanaf 4000 Kelvin je productiever maakt.

thuiswerkplekBron: marjolein_hs via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Zet deze planten op je werkplek en je wordt productiever
-Met deze tips creëer je een fijne thuiswerkplek
-6x de leukste werkplekken uit de binnenkijkers

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...