Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

7 populaire interieurstijlen uitgelegd

geschreven door Rosa
7 populaire interieurstijlen uitgelegd

Soms hoor je een interieurstijl voorbijkomen, of zie je een te gek interieur op Instagram, Pinterest of in een woonmagazine maar weet je niet goed hoe deze stijl wordt beschreven. Daarom heb ik deze lijst samengesteld met de populairste interieurstijlen van het moment. Uiteraard zijn er buiten deze 7 populaire stijlen, nog veel meer interieurstijlen en moet iedereen zijn huis inrichten zoals je zelf wil.

1. Industrieel

Bij het industriële interieur ligt de focus op metaal, robuuste houten elementen en vaak een bakstenen muur. Bij een industrieel interieur moet je vaak denken aan oude fabriekspanden. Het stoere, robuuste gevoel komt sterk naar voren in deze stijl. Opmerkelijk aan deze interieurstijl, is dat hij in twee varianten voorkomt: de donkere, ruige vintage variant en de lichtere, strakkere maar toch robuuste variant. Afhankelijk van je smaak, style je deze look dus geheel naar wens.

Bron: Guia Para decorar

2. Scandinavisch

Dit blijft absoluut een van de populairste interieurstijlen. Ik schreef hier al eerder de 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben. Het Scandinavische design heeft zichzelf jaren geleden al op de kaart weten te zetten, maar is op de dag van vandaag nog steeds razend populair. Deze stijl kenmerkt zich met zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De meeste Scandinavische interieurs hebben een kleurenpalet bestaand uit wit, grijs, zwart en hout. Bron: Pernille Kaalund

3. Mid-century modern

Middenin de 20e eeuw hebben verschillende iconische ontwerpers een verschil gemaakt in huis en interieur. Denk aan Arne Jacobsen, Richard Neutra en natuurlijk Charles en Ray Eames. Denk aan zuivere lijnen, minimalistische silhouetten en natuurlijke vormen. Maar ook hebben deze iconen nieuwe, creatieve manieren gevonden om (nieuwe) materialen toe te voegen aan het interieur. Denk hierbij aan gegoten plastic, aluminium en plywood. Het fantastische aan de meubels van deze ontwerpers, is dat deze in bijna alle interieurstijlen mooi staan.


Bron: Designsponge

4. Bohemien

De bohemien woonstijl draait voornamelijk om een creatieve toepassing van rijke patronen, kleuren en vormen. De bohemien staat voor zorgeloze, avontuurlijke personen. Dit interieur zie je dan ook vooral vaak terug bij de avant-garde, oftewel de jonge kunstenaars. Het interieur lijkt vooral geïnspireerd te zijn op Marokko en Zuid-Europese landen. Het kleurenpalet van een bohemien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accenten. Er wordt veel gebruik gemaakt van textiel, hout en dierenvachtjes in deze stijl.

Bron: Designsponge

5. Landelijk

Waar je deze stijl voorheen veel zag in de oude boerderijen, wordt deze nu toegepast in allerlei soorten huizen. De basiskleuren van dit interieur zijn wit, beige en natuurlijke tinten. De materialen die voornamelijk gebruikt worden zijn hout en grof geweven linnen. Riviera Maison is een merk dat typische producten voor in een landelijk interieur ontwerpt.

Bron: Remodelaholic

6. Urban modern

Deze stedelijke interieurstijl stamt af van de stoere lofts in de grote steden. Zij pikken de signalen op uit de drukke omgeving en geven hier op geheel eigen wijze een twist aan. Urban modern is een mix van verschillende, bijna tegengestelde interieurstijlen. Zo zie je hier veel minimalistische elementen, geometrische prints, vintage invloeden maar ook extravagante producten komen hierin voor.

Bron: Tara Benet

7. Shabby chique

Deze stijl valt het beste samen te vatten door een vlooienmarkt af te zoeken naar de mooiste, meest chique producten. Denk aan versleten, oudere bankjes in de mooiste stofjes. De mooiste spiegels met lichte gebruikerssporen en de fijnste textielsoorten. Het kleurenpalet bestaat vooral uit wit, ecru en pasteltinten.

Bron: Kindred

Zie ook:
-7 kleine badkamerstyling foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt
-Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen
-Deze 4 stylingfoutjes laten je hal onbewust goedkoper ogen
-Deze 4 stylingfoutjes laten je slaapkamer onbewust goedkoper ogen

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...