Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben

geschreven door Rosa
9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben

Het is niet voor niets dat de Scandinavische interieurstijl zo populair is. De clean uitstraling, het prachtige kleurenpalet en de natuurlijke materialen maken een perfecte combinatie. Deze 9 kenmerken ontbreken in geen een Scandinavisch interieur!

1. Geen tapijt over de hele vloer

In een Scandinavisch interieur zie je zelden een tapijt over de gehele vloer. In plaats van een tapijt, kiezen zij meestal voor een robuuste houten vloer. Deze wordt dan afgezwakt met vloerkleden en dierenvachtjes.

scandinavische-woonkamerBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken

2. Lichte, zachte kleuren

Doordat de winters in Scandinavië erg lang en donker zijn, is het interieur vaak licht om de ruimtes zo helder mogelijk te houden. Het is dan ook niet verrassend dat er vooral veel wit wordt gebruikt. Naast wit worden er vooral voor zachte, natuurlijke tinten gekozen zoals lichtgrijs of zachtroze.

scandinavische-eetkamerBron: Ellebels via HomeDeco Binnenkijken

3. Heel veel hout

Onmisbaar in een Scandinavisch interieur; hout. Of dit nu op de vloer, de wanden, het plafond, accessoires of een complete keuken van hout is maakt niet zoveel uit. In principe is iedere houtsoort geschikt voor een Scandinavisch interieur, maar als je het zoals de echte Scandinaviërs mooi licht wilt houden, raad ik aan om voor lichte houtsoorten zoals beuken-, berken- en essenhout te gaan. Een andere optie, en wat je ook veel ziet, is om de houten planken wit te verven.

scandinavische-trapBron: Maartje-Rosalie via HomeDeco Binnenkijken

4. Strakke lijnen

In een Scandinavisch interieur zal je niet snel sierlijke details terugzien. Nee, je ziet vooral strakke, moderne lijnen. Dit alles om de ruimte zo 'clean' mogelijk te houden.

scandinavische-kastBron: Maisondemanon via HomeDeco Binnenkijken

5. Opgeruimde kamers

De traditionele Scandinavische huisjes zijn erg klein. Hierdoor was er dus ook weinig ruimte om veel spullen op te bergen. Hoewel tegenwoordig de huizen steeds groter worden en dus meer opbergruimte bieden, blijft een opgeruimde, vrije ruimte een belangrijk onderdeel in een Scandinavisch interieur.

scandinavisch-dressoirBron: Casa_color via HomeDeco Binnenkijken

6. Simpele accessoires

Het hele idee van de opgeruimde ruimtes begint bij het bezitten van zo min mogelijk spullen. Houd het geheel zo clean mogelijk. Wees niet bang om de muren kaal te houden, dit past perfect in het totaal plaatje. Om de kamers toch wat sfeer te geven, schaf je simpele accessoires aan. Als je kiest voor wanddecoratie, houdt dit dan ook zo simpel mogelijk.

scandinavisch-eetkamer-soohmeBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

7. Natuurlijk licht

Juist doordat het een groot deel van het jaar zo donker is in de Scandinavische landen, is natuurlijk licht een belangrijk deel van het interieur. Kies voor grote ramen en lichte, zonlicht-doorlatende gordijnen.

scandinavisch-slaapkamerBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

8. Veel groen

Om de kamers wat op te vrolijken worden er veel planten in het interieur gebruikt. De ruimtes krijgen hierdoor meer kleur, de sfeer wordt verbeterd én wist je dat planten uitstekende luchtzuiveraars zijn? Win-win situatie.

scandinavisch-accessoiresBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken

9. Knus textiel

Het Scandinavische interieur staat dan misschien niet bekend om zijn tierelantijntjes, toch zie je wel veel textiel terug in deze interieurstijl. De dekentjes, kussens en vloerkleden die je ziet, zijn zorgvuldig uitgekozen en hebben zijn zowel functioneel als een uitstekende manier om meer gezelligheid in huis te brengen. Daarnaast is het een goede manier om verschillende texturen in het interieur te brengen.

scandinavisch-textiel-kinderkamerBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Shop the look: knus Scandinavisch interieur
- Interior crush: Zweeds huisje bij het meer
- In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

 
 
Kerst

Kerstdecoratie voor de meest unieke feestdagen

geschreven door Gaby
Kerstdecoratie voor de meest unieke feestdagen

Early Birds opgelet! Kan je niet wachten tot de feestdagen zijn aangebroken? Alvast wat voorbereidingen treffen kan natuurlijk nooit kwaad... ;-) Shop daarom nu de allerleukste items voor in en bij de boom met gratis verzending!. Met de kerstversiering die we voor je verzameld hebben wordt kerst...

meer...