Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

geschreven door Rosa
In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is op het moment populairder dan ooit!
Rond de jaren '50 ontstond er in Denemarken, Zweden en Finland een designbeweging die wordt samengevat als Scandinavisch design. Deze ontwerpen hebben allemaal dezelfde kernwaarden: eenvoud, functioneel en minimalistisch. Ook al komt het Scandinavisch design uit de jaren '50, het oogt heel jong en fris.

De kenmerken van Scandinavisch design zijn de lichte wandkleuren, de natuurlijke materialen en de samenhang met de buitenwereld.
Wij hebben zes simpele stappen voor je gemaakt zodat je de Scandinavische sfeer makkelijk thuis kunt nabootsen.

1. Natuurlijke kleuren

Natuurlijke tinten in combinatie met grijs zijn perfect te combineren met pasteltinten. Om het geheel niet té lieflijk te maken kun je de pasteltinten weer mooi combineren met vollere kleuren zoals navy blauw, wijnrood of oranje.

Bron: No home without you

2. Houd het licht

Je zult in een Scandinavisch interieur niet snel een groot contrast zien. De wanden en vloeren zijn vaak een lichte kleur en de rest van het meubilair wijkt hier niet veel van af. Lichte kleuren reflecteren het licht het beste èn een ruimte lijkt groter door veel lichte kleuren te gebruiken. Soms zie je nog een verrassende accessoire in een opvallende kleur als eyecatcher terug.

Bron: By kiki

Plaid Ibiza 130 x 170 cm beige
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Carmen houten eetbank - Spijlenbank - Wit
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Muurverf Tester Wit Morning Snow 30 ml
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

3. Natuurlijke materialen

De Scandinaviërs staan bekend om vooral natuurlijke materialen te gebruiken. De materialen zijn innovatief maar voelen toch huiselijk aan. Zij staan bekend om eerlijke materialen te gebruiken die ambachtelijk worden bewerkt.

Bron: My Scandinavian home

4. Veel natuurlijk licht

Om de winterdip zoveel mogelijk buiten de deur te houden wordt de instroom van natuurlijk licht zoveel mogelijk vergroot. De Scandinaviërs kozen hierdoor voor veel en grote ramen.

Bron: Coco Lapine design

5. Dessins

De grafische print staat centraal in het Scandinavische interieur, denk hierbij aan streepjes, ruit- zeshoek- of diamantvormen. Dit kan als print op kussens staan maar ook als vorm van bijvoorbeeld een lamp. De fotoprint van een dier doet het ook altijd goed als decoratie!

Bron: Glitterinc

6. Decoreer het geheel

De Scandinaviërs weten precies wat er op het moment hip is, maar zij weten ook hoe zij de trends kunnen omzetten naar tijdloos meubilair en accessoires. Het Scandinavische interieur staat er om bekend dat (bijna) alles in het interieur een functie heeft. Zo komen de mooiste opbergoplossingen uit Scandinavië en zijn de accessoires altijd een aanvulling op het geheel.
Zorg er wel voor dat je niet teveel accessoires uitstalt, eenvoud en minimalisme zijn namelijk twee kernwaarden van de Scandinavische stijl.

Bron: Radostina

Magnolia Flower - 35.0 x 18.0 x 72.0 cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Mica Decorations vienne vaas transparant maat in cm: 30 x 18
Prijs onbekend

Zie ook:
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- Binnenkijken bij een luxe appartement vol Deens design
- Dit zijn de Scandinavische interieurtrends van het moment

 
 
Tuin

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een parasol

geschreven door Julia
Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een parasol

Met het warme weer van de afgelopen tijd hebben we onze parasols optimaal gebruikt. Wanneer een parasol aan veel zon wordt blootgesteld, kan het zo zijn dat deze verkleurt. Heeft jouw parasol zijn beste tijd gehad en wil je een nieuwe aanschaffen? In deze blog vertel ik je vijf dingen waar je op ...

meer...