Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

geschreven door Rosa
In 6 stappen naar een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is op het moment populairder dan ooit!
Rond de jaren '50 ontstond er in Denemarken, Zweden en Finland een designbeweging die wordt samengevat als Scandinavisch design. Deze ontwerpen hebben allemaal dezelfde kernwaarden: eenvoud, functioneel en minimalistisch. Ook al komt het Scandinavisch design uit de jaren '50, het oogt heel jong en fris.

De kenmerken van Scandinavisch design zijn de lichte wandkleuren, de natuurlijke materialen en de samenhang met de buitenwereld.
Wij hebben zes simpele stappen voor je gemaakt zodat je de Scandinavische sfeer makkelijk thuis kunt nabootsen.

1. Natuurlijke kleuren

Natuurlijke tinten in combinatie met grijs zijn perfect te combineren met pasteltinten. Om het geheel niet té lieflijk te maken kun je de pasteltinten weer mooi combineren met vollere kleuren zoals navy blauw, wijnrood of oranje.

Bron: No home without you

2. Houd het licht

Je zult in een Scandinavisch interieur niet snel een groot contrast zien. De wanden en vloeren zijn vaak een lichte kleur en de rest van het meubilair wijkt hier niet veel van af. Lichte kleuren reflecteren het licht het beste èn een ruimte lijkt groter door veel lichte kleuren te gebruiken. Soms zie je nog een verrassende accessoire in een opvallende kleur als eyecatcher terug.

Bron: By kiki

3. Natuurlijke materialen

De Scandinaviërs staan bekend om vooral natuurlijke materialen te gebruiken. De materialen zijn innovatief maar voelen toch huiselijk aan. Zij staan bekend om eerlijke materialen te gebruiken die ambachtelijk worden bewerkt.

Bron: My Scandinavian home

4. Veel natuurlijk licht

Om de winterdip zoveel mogelijk buiten de deur te houden wordt de instroom van natuurlijk licht zoveel mogelijk vergroot. De Scandinaviërs kozen hierdoor voor veel en grote ramen.

Bron: Coco Lapine design

5. Dessins

De grafische print staat centraal in het Scandinavische interieur, denk hierbij aan streepjes, ruit- zeshoek- of diamantvormen. Dit kan als print op kussens staan maar ook als vorm van bijvoorbeeld een lamp. De fotoprint van een dier doet het ook altijd goed als decoratie!

Bron: Glitterinc

6. Decoreer het geheel

De Scandinaviërs weten precies wat er op het moment hip is, maar zij weten ook hoe zij de trends kunnen omzetten naar tijdloos meubilair en accessoires. Het Scandinavische interieur staat er om bekend dat (bijna) alles in het interieur een functie heeft. Zo komen de mooiste opbergoplossingen uit Scandinavië en zijn de accessoires altijd een aanvulling op het geheel.
Zorg er wel voor dat je niet teveel accessoires uitstalt, eenvoud en minimalisme zijn namelijk twee kernwaarden van de Scandinavische stijl.

Bron: Radostina

Zie ook:
- 9 kenmerken die alle Scandinavische interieurs hebben
- Binnenkijken bij een luxe appartement vol Deens design
- Dit zijn de Scandinavische interieurtrends van het moment

 
 
Verlichting

Budget shopping: 16 stylish hanglampen onder €35

geschreven door Mara
Budget shopping: 16 stylish hanglampen onder €35

Een hanglamp is onmisbaar in je interieur. Ze verlichten een groot deel van de ruimte en zijn daarom ideaal als je wilt lezen, puzzelen, dineren... Zoals een echte interieurliefhebber betaamt wil je natuurlijk wel een hanglamp die niet alleen praktisch is, maar die er ook mooi uit ziet! In dit ar...

meer...