Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo voeg je twee interieurstijlen samen

geschreven door Rosa
Zo voeg je twee interieurstijlen samen

Ben jij verliefd geworden op twee verschillende interieurstijlen? Of misschien ga je wel samenwonen en komt jouw smaak totaal niet overeen met die van je partner. Dit kan een lastige situatie opleveren. Toch hóeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met deze handige tips sluit je compromissen en mix en match je verschillende interieurstijlen. Handig, zo wordt het echt een thuis!

interieurstijlen samenvoegen Bron: Binnenkijken bij Joyce5

Bedenk goed wat je mooi vindt & maak een moodboard
De eerste en misschien wel belangrijkste stap is natuurlijk het goed bedenken wat jullie mooi vinden. Maak dit ook visueel. Soms liggen jullie smaken veel dichter bij elkaar dan je misschien van te voren denkt. Door het moodboard krijgen jij en je partner een veel beter beeld van elkaars stijl.

interieurstijlen samenvoegen Bron: Binnenkijken bij ilona56

Ga op zoek naar overeenkomsten
Staan op zowel het moodboard van jou als je partner veel hout? Dan is het logisch dat er hout terugkomt in jullie nieuwe interieur! Speur de moodboards dus af en kijk ook bij elkaar wat jullie beiden mooi vinden. Vaak is er wel iets te vinden dat bij beide partijen terugkomt. Dit geldt natuurlijk óók als je gewoon verschillende woonstijlen super mooi vindt! Zoek de overeenkomsten in deze interieurstijlen. Zo kun je dit in ieder geval vast doorvoeren thuis.

interieurstijlen samenvoegen Bron: Binnenkijken bij silkandjute

Zoek de balans
De interieurstijlen komen nou eenmaal niet helemaal overeen, daar zal niets aan veranderen. Daarom is het belangrijk om de balans te vinden en de stijlen samen te voegen. Is jouw lief bijvoorbeeld gek op robuuste materialen? Terwijl jij misschien meer van de zachte items bent? Kies dan bijvoorbeeld voor een stoere houten vloer en combineer deze met een zacht vloerkleed. Style de betonnen eettafel af met velvet eetkamerstoelen en decoreer met een mooie bos bloemen of plant op de tafel. Zo heb je het beste van beide kanten.

interieurstijlen samenvoegen Bron: My Scandinavian Home

Creëer een 'eigen' kleurenpalet
Het kleurenpalet uitkiezen is soms best lastig. Vaak worden er bij het kopen van de verf al suggesties gedaan voor een bepaald kleurenpalet. Dit is super mooi, maar mist toch de persoonlijkheid. Daarom moedigen wij altijd een eigen kleurenpalet aan. Ben jij gek op pasteltinten maar je partner is juist van de donkere kleuren? Sluit een compromis. Het is tegenwoordig namelijk super trendy om slechts een deel van de muur te schilderen. Schilder bijvoorbeeld de onderste helft van de wand donkerblauw, de bovenste helft wit en schilder een klein vlak (op dezelfde muur!) pastelroze. Zo combineer je de kleuren die jullie mooi vinden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wanden in jouw favoriete kleuren te schilderen en de accessoires en grotere meubels in de kleur die je partner mooi vindt. Iedereen blij ;-).

interieurstijlen samenvoegen Bron: Binnenkijken bij houseof_kar

Gebruik de verschillende stijlen als een voordeel
Verschillende smaken of interieurstijlen hoeft helemaal geen struikelblok te zijn. Zet het negatieve juist om naar iets positiefs. Je kunt zo namelijk een eigen stijl creëren waar jij je helemaal thuisvoelt! Hebben jij en je partner bijvoorbeeld dubbele meubels en kunnen jullie maar geen keuze maken over wat blijft en wat jullie wegdoen? Soms hóef je helemaal niets weg te gooien! Kunnen jullie maar niet kiezen welke bijzettafel mag blijven? Probeer ze eens naast elkaar te zetten, dit staat vaak hartstikke leuk! Hetzelfde geldt natuurlijk voor eetkamerstoelen. Het is tegenwoordig heel trendy om verschillende varianten te hebben. Of, heeft jouw lief een oud dressoir die jij verschrikkelijk vindt? Misschien kun je 'm wel verven in een kleur die jij heel mooi vindt.

interieurstijlen samenvoegen Bron: Binnenkijken bij morethanliving

Zie ook:
- Binnenkijken: Scandinavisch interieur in een Californisch huis
- De leukste sierkussens voor een bohemien interieur
- Binnenkijken in een knusse & neutrale slaapkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...