Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

5 manieren om je woonkamer nog net iets mooier te maken

geschreven door Mara
5 manieren om je woonkamer nog net iets mooier te maken

Toegegeven: het is soms best lastig om de woonkamer leuk aan te kleden. Je hebt te maken met een bepaalde afmetingen, ramen waar je geen kasten voor kunt zetten, een televisie die je niet al te ver van de bank wilt hebben, stoelen die praktisch zijn en lekker moeten zitten... Om het dan ook nog eens allemaal in een mooi geheel te stylen, kan soms best een beetje lastig zijn!

Maar geen nood: ik noem 10 manieren die je woonkamer mooier maken. Met deze tips draai je je hand er niet meer voor om en maak je je de ruimte nét iets fijner. Ik heb een selectie gemaakt van heel simpele budgetproof tips en tips die wat meer investering kosten. Kijk mee!

fluweel woonkamerBron: Brielshuysje via HomeDeco Binnenkijken

Ga voor chique stoffen
Laten we beginnen met een makkelijke tip, die je snel en budgetproof kunt toepassen: het gebruik van rijke, chique stoffen. Een goed voorbeeld daarvan is fluweel. Deze stof oogt heel stijlvol, waardoor het halve werk al direct gedaan is! Ga bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen van fluweel. De eethoek heeft dan nog weinig verdere styling nodig om al een mooie uitstraling te hebben.

stalen deurenBron: Skygate via HomeDeco Binnenkijken

Investeer in mooie deuren en/of panelen
Deze tip is duurder, maar heeft wel een prachtig groots effect op je interieur! Vervang de standaard witte deuren voor stijlvolle exemplaren, zoals bijvoorbeeld stalen deuren. Stalen deuren zijn momenteel een grote trend en wij snappen wel waarom: het maakt je huis superchique en ruimtelijk. Stalen deuren zijn qua design tijdloos en gaan jaren mee, ook daarom is het een mooie investering in je huis.

woonkamer verlichtingBron: Maaike036 via HomeDeco Binnenkijken

Ga voor minstens drie lichtpunten in de woonkamer
Wij adviseren altijd om minstens drie lichtpunten in je woonkamer te maken: één groot 'hoofdlicht' (meestal zijn dit de hanglampen boven de eettafel) en dan minstens twee sfeerlichten in de zithoek, bijvoorbeeld een vloerlamp naast de bank en een wandlamp of tafellamp op het televisiemeubel. Wij raden aan om dit uit te breiden naar nog eens twee sfeerlampen, zodat elk donker hoekje mooi verlicht wordt. Sfeerverlichting geeft je interieur een prachtige look, het maakt een gigantisch verschil!

Tip: ga voor lampen van AduroSmart. Deze lampen kun je vanuit een app op je telefoon besturen. Je kunt dan kiezen hoe fel je de lamp wilt hebben en zelfs in welke wit- of geeltint. Handig!

vloerkleedBron: MrCarpet via HomeDeco Binnenkijken

Kleed aan met een vloerkleed
Een simpele manier om de woonkamer wat meer aan te kleden en meer 'af' te maken, is door een vloerkleed neer te leggen. Een vloerkleed is een item wat veel mensen vergeten, terwijl dit item juist de puntjes op de i kan zetten! Ga bijvoorbeeld voor een fluffy wit vloerkleed of juist stijlvol zwart van jute.

woonkamer accessoiresBron: Nance307 via HomeDeco Binnenkijken

Groepeer je accessoires
Wij zijn dol accessoires! Vazen, kandelaars, theelichtjes; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Toch kun je dan ook snel in valkuil stappen dat je woonkamer rommelig oogt. Onze tip is dan ook: groepeer je accessoires! Dus zet meerdere theelichtjes bij elkaar op tafel, meerdere vazen in diverse maten en vormen op de vensterbank, en wat dacht je van het groeperen van je planten? Door groepjes te maken van je accessoires creëer je meer rust in de woonkamer en ontstaan er meer 'eyecatcher-hoekjes'.

Zie ook:
- De mooiste schouwen uit onze Binnenkijkers
- Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten!
- Inspiratie: interieurs met grote vloertegels

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...