Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

geschreven door Rosa
Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

Als echte interieurjunkies zijn wij gék op het decoreren van alle ruimtes in huis! We zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends en we willen uiteraard dat ons huis er zo mooi mogelijk uitziet! Toch merken we dat er regelmatig stylingfoutjes worden gemaakt, waardoor je interieur er onbewust toch wat goedkoper uitziet. Welke foutjes dit zijn en hoe je dit oplost? Dat vertel ik je graag!

1. De verkeerde maat vloerkleed
Een vloerkleed bepaalt voor een groot deel de sfeer die een ruimte uitstraalt. Het kan je ruimte namelijk een ontzettende upgrade geven. Mits je de juiste maat kiest. Er wordt regelmatig voor een te kleine variant gekozen. Hierdoor ziet de ruimte er al snel een beetje knullig uit. De gouden tip is dan ook dat je een vloerkleed kiest waar in ieder geval de voorste poten van de bank op kunnen staan. Als je bank van de muur afstaat, adviseren wij zelfs dat alle 4 de poten op het vloerkleed staan voor het mooiste resultaat.
Mocht je verliefd zijn geworden op een vloerkleed dat eigenlijk te klein is voor jouw ruimte, schaf dan een tweede vloerkleed aan. Leg deze nonchalant voor een deel over elkaar voor een speelse en luxe uitstraling.

woonkamerBron: Casaleander via HomeDeco Binnenkijken

 

€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan

 

2. Te kleine prints, posters en kunst
We zien regelmatig dat er voor veel te kleine posters, prints en kunst aan de muur wordt gekozen. Vaak denken we dat, als we een kleine muur hebben, we ook voor kleine decoratie moeten kiezen. Dit is dus verkeerd gedacht. Sterker nog, als je te kleine decoratie kiest werkt het juist averechts. Kies daarom voor een print die minimaal 2/3e van je bank in beslag neemt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een art wall. Let er hier wel op dat je niet een te grote 'lege' ruimte tussen de verschillende prints laat want dan oogt het júist goedkoper.

woonkamer Bron: Nikyaliezen via HomeDeco Binnenkijken

 

3. Lichtbronnen op de verkeerde manier gebruiken
Verlichting is één van de belangrijkste factoren in de woonkamer. Naast de natuurlijke lichtinval door middel van ramen, is de kunstmatige verlichting ontzettend belangrijk. Kies daarom voor verschillende lichtbronnen. Zo creëer je diepte in huis. Start met een goede basisverlichting zoals spotjes en vul deze aan met extra lichtbronnen en sfeerverlichting. Denk aan een mooie opvallende lamp boven de eettafel, tafellampjes, wandlampjes en natuurlijk kaarsen voor een prachtig effect.

woonkamer Bron: Jet via HomeDeco Binnenkijken

 

4. Te weinig opbergruimte creëren
Rommel in zicht is een echte no go in huis. Toch wordt er bij het inrichten van de woonkamer vaak te weinig aandacht besteed aan opbergruimte. Investeer daarom in goede opbergmethodes. Denk aan kasten, manden en kisten. Hoe minder rommel in beeld, hoe beter. Je woonkamer oogt namelijk veel rustiger en dus luxer als er geen rommel in beeld is.

woonkamer Bron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

 

€10 extra korting?
Meld je nu gratis aan en ontvang direct €10 extra korting op je bestelling vanaf €100 op HomeDeco.nl
Meld je aan

 

5. Niet optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt
Veel mensen denken dat ze enkel de vloerruimte kunnen gebruiken. Maar, is dat wel zo? Wij zijn het hier niet mee eens! Je kunt namelijk ook in de hoogte werken. Denk aan leuke wandplankjes en -rekjes. Of investeer in wat hangplantjes. Als je namelijk ook in de hoogte werkt, oogt de woonkamer ruimer. Hoe groter de woonkamer oogt, hoe luxer 'ie oogt. 

Zie ook:
- 7 populaire interieurstijlen uitgelegd
- 20x leuke decoratieve items om je interieur wat mee op te fleuren
- 5 simpele manieren om je slaapkamer nog mooier te maken

 
 
Planten

Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

geschreven door Gaby
Zo sleep je je kamerplanten het najaar door

De dagen worden kouder en het begint langzamerhand steeds minder lang licht te worden. Tijd om jouw planten een beetje extra aandacht te geven! Als jij in het voorjaar weer volop van je kamerplanten wil genieten, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat het hartje win...

meer...