Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

Als echte interieurjunkies zijn wij gék op het decoreren van alle ruimtes in huis! We zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends en we willen uiteraard dat ons huis er zo mooi mogelijk uitziet! Toch merken we dat er regelmatig stylingfoutjes worden gemaakt, waardoor je interieur er onbewust toch wat goedkoper uitziet. Welke foutjes dit zijn en hoe je dit oplost? Dat vertel ik je graag!

Note: de foto's in deze blog zijn voorbeelden van de juiste oplossing! ;-)

1. De verkeerde maat vloerkleed

Een vloerkleed bepaalt voor een groot deel de sfeer die een ruimte uitstraalt. Het kan je ruimte namelijk een ontzettende upgrade geven. Mits je de juiste maat kiest. Er wordt regelmatig voor een te kleine variant gekozen. Hierdoor ziet de ruimte er al snel een beetje knullig uit. De gouden tip is dan ook dat je een vloerkleed kiest waar in ieder geval de voorste poten van de bank op kunnen staan. Als je bank van de muur afstaat, adviseren wij zelfs dat alle 4 de poten op het vloerkleed staan voor het mooiste resultaat.

Mocht je verliefd zijn geworden op een vloerkleed dat eigenlijk te klein is voor jouw ruimte, schaf dan een tweede vloerkleed aan. Leg deze nonchalant voor een deel over elkaar voor een speelse en luxe uitstraling.
elementen-bank-minimalistischBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

 

10% extra korting op je eerste bestelling?
Maak nu een gratis account aan en ontvang 10% extra korting op je eerste bestelling.
Op HomeDeco shop je de mooiste merken: van kandelaars tot bankstellen...je korting kan daarmee oplopen tot honderden euro's!

Meld je aan

 

2. Te kleine prints, posters en kunst

We zien regelmatig dat er voor veel te kleine posters, prints en kunst aan de muur wordt gekozen. Vaak denken we dat, als we een kleine muur hebben, we ook voor kleine decoratie moeten kiezen. Dit is dus verkeerd gedacht. Sterker nog, als je te kleine decoratie kiest werkt het juist averechts. Kies daarom voor een print die minimaal 2/3e van je bank in beslag neemt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een art wall. Let er hier wel op dat je niet een te grote 'lege' ruimte tussen de verschillende prints laat want dan oogt het júist goedkoper.

sierlijst muurdecoratie verlichting behangBron: stylingbymanon via HomeDeco Binnenkijken

Origin behang bloemen gebroken wit
Origin - luxury wallcoverings

 

3. Lichtbronnen op de verkeerde manier gebruiken

Verlichting is één van de belangrijkste factoren in de woonkamer. Naast de natuurlijke lichtinval door middel van ramen, is de kunstmatige verlichting ontzettend belangrijk. Kies daarom voor verschillende lichtbronnen. Zo creëer je diepte in huis. Start met een goede basisverlichting zoals spotjes en vul deze aan met extra lichtbronnen en sfeerverlichting. Denk aan een mooie opvallende lamp boven de eettafel, tafellampjes, wandlampjes en natuurlijk kaarsen voor een prachtig effect.

bank-teddy-kussen-kaarsBron: Liviza via HomeDeco Binnenkijken

 

4. Te weinig opbergruimte creëren

Rommel in zicht is een echte no go in huis. Toch wordt er bij het inrichten van de woonkamer vaak te weinig aandacht besteed aan opbergruimte. Investeer daarom in goede opbergmethodes. Denk aan kasten, manden en kisten. Hoe minder rommel in beeld, hoe beter. Je woonkamer oogt namelijk veel rustiger en dus luxer als er geen rommel in beeld is.

woonkamer Bron: Noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

 

5. Niet optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt

Veel mensen denken dat ze enkel de vloerruimte kunnen gebruiken. Maar, is dat wel zo? Wij zijn het hier niet mee eens! Je kunt namelijk ook in de hoogte werken. Denk aan leuke wandplankjes en -rekjes. Of investeer in wat hangplantjes. Als je namelijk ook in de hoogte werkt, oogt de woonkamer ruimer. Hoe groter de woonkamer oogt, hoe luxer 'ie oogt.

industriële hal kleurenBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken



 

Zie ook:
- 7 populaire interieurstijlen uitgelegd
- 20x leuke decoratieve items om je interieur wat mee op te fleuren
- 5 simpele manieren om je slaapkamer nog mooier te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...