Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

geschreven door Rosa
Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen

Als echte interieurjunkies zijn wij gék op het decoreren van alle ruimtes in huis! We zijn altijd op zoek naar de nieuwste trends en we willen uiteraard dat ons huis er zo mooi mogelijk uitziet! Toch merken we dat er regelmatig stylingfoutjes worden gemaakt, waardoor je interieur er onbewust toch wat goedkoper uitziet. Welke foutjes dit zijn en hoe je dit oplost? Dat vertel ik je graag!

De verkeerde maat vloerkleed
Een vloerkleed bepaalt voor een groot deel de sfeer die een ruimte uitstraalt. Het kan je ruimte namelijk een ontzettende upgrade geven. Mits je de juiste maat kiest. Er wordt regelmatig voor een te kleine variant gekozen. Hierdoor ziet de ruimte er al snel een beetje knullig uit. De gouden tip is dan ook dat je een vloerkleed kiest waar in ieder geval de voorste poten van de bank op kunnen staan. Als je bank van de muur afstaat, adviseren wij zelfs dat alle 4 de poten op het vloerkleed staan voor het mooiste resultaat.
Mocht je verliefd zijn geworden op een vloerkleed dat eigenlijk te klein is voor jouw ruimte, schaf dan een tweede vloerkleed aan. Leg deze nonchalant voor een deel over elkaar voor een speelse en luxe uitstraling.

woonkamer fouten Bron: Casaleander via de Binnenkijken App

Te kleine prints, posters en kunst
We zien regelmatig dat er voor veel te kleine posters, prints en kunst aan de muur wordt gekozen. Vaak denken we dat, als we een kleine muur hebben, we ook voor kleine decoratie moeten kiezen. Dit is dus verkeerd gedacht. Sterker nog, als je te kleine decoratie kiest werkt het juist averechts. Kies daarom voor een print die minimaal 2/3e van je bank in beslag neemt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een art wall. Let er hier wel op dat je niet een te grote 'lege' ruimte tussen de verschillende prints laat want dan oogt het júist goedkoper.

woonkamer fouten Bron: My Scandinavian Home

Lichtbronnen op de verkeerde manier gebruiken
Verlichting is één van de belangrijkste factoren in de woonkamer. Naast de natuurlijke lichtinval door middel van ramen, is de kunstmatige verlichting ontzettend belangrijk. Kies daarom voor verschillende lichtbronnen. Zo creëer je diepte in huis. Start met een goede basisverlichting zoals spotjes en vul deze aan met extra lichtbronnen en sfeerverlichting. Denk aan een mooie opvallende lamp boven de eettafel, tafellampjes, wandlampjes en natuurlijk kaarsen voor een prachtig effect.

woonkamer fouten Bron: Coco Lapine Design

Te weinig opbergruimte creëren
Rommel in zicht is een echte no go in huis. Toch wordt er bij het inrichten van de woonkamer vaak te weinig aandacht besteed aan opbergruimte. Investeer daarom in goede opbergmethodes. Denk aan kasten, manden en kisten. Hoe minder rommel in beeld, hoe beter. Je woonkamer oogt namelijk veel rustiger en dus luxer als er geen rommel in beeld is.

woonkamer fouten Bron: Noordenzoet via de Binnenkijken App

Niet optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt
Veel mensen denken dat ze enkel de vloerruimte kunnen gebruiken. Maar, is dat wel zo? Wij zijn het hier niet mee eens! Je kunt namelijk ook in de hoogte werken. Denk aan leuke wandplankjes en -rekjes. Of investeer in wat hangplantjes. Als je namelijk ook in de hoogte werkt, oogt de woonkamer ruimer. Hoe groter de woonkamer oogt, hoe luxer 'ie oogt. woonkamer fouten Bron: Jellinadetmar via de Binnenkijken App

Zie ook:
-De 5 meest gemaakte fouten in de hal
-De 5 meest gemaakte interieurfouten in de slaapkamer
-Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van een plant

 
 
Inspiratie

Met deze items kom jij je quarantaine wel door

geschreven door Sita
Met deze items kom jij je quarantaine wel door

Ben jij een van de ongelukkigen die in quarantaine moet? Wij helpen je graag! Met deze items, gecombineerd met een flinke marathon Netflix, vliegen de dagen zo voorbij. Verwen jezelf met een omgeving waarin jij je prettig voelt. Een warm dekentje, pantoffels, geurkaarsen en goede chocolade doen w...

meer...