Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips voor een frisse lucht in huis

geschreven door Marie-Louise
Tips voor een frisse lucht in huis

Niets is lekkerder dan thuiskomen in een huis dat lekker fris ruikt. Een fris hoofd begint immers bij frisse lucht, nietwaar? Niet alleen wordt niemand blij van een stoffige, muffe lucht in huis, het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Maar hoe zorg je nou voor een gezonde, frisse lucht in huis? Wij geven je tips!

cactussen frisse lucht in huisBron: sun_felter via HomeDeco Binnenkijken

Ventileren kun je leren
Iedereen kent het wel, de ochtend na een lekker avondje frituren, braden of gourmetten ruik je de geur nog in je kleding, gordijnen en de ruimte zelf. Dat is meestal niet zo lekker wakker worden en dus is het heel belangrijk om goed te ventileren! Ondanks dat de afzuigkap een herrie maakt waar je 'u' tegen zegt, doet hij wel zijn werk en voorkom je dit soort perikelen. Heb je nou echt geen zin in die herrie? Zet dan een deur of een raam open.

Door de deuren of ramen tegen elkaar open te zetten, laat je de boel goed doortochten. Doe je dit niet, dan blijft de oude 'gebruikte' lucht hangen en komt er te weinig frisse lucht binnen. Zorg dus dat het lekker even kan doorwaaien en dat de lucht kan verversen. Zit dit niet in je systeem en vergeet je het vaak? Plan dan een vast moment voor jezelf in om dit te doen, bijvoorbeeld als je net hebt gedoucht. Let er wel op dat als het te hard waait, je een deurstop gebruikt.

schone frisse lucht in huis Bron: liefs_baukje via HomeDeco Binnenkijken

Luchtzuiverende planten
Ze staan niet alleen fantastisch in je interieur, ze zorgen ook nog eens voor een boel frisse lucht in huis. Het neerzetten van een aantal planten is dé manier om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Al helemaal wanneer je een plant hebt die de lucht zelf zuivert, zoals de Monstera, de Rubberplant of de Dracaena. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Zet ze in je slaapkamer, badkamer of eigenlijk iedere ruimte die wel wat frisse lucht kan gebruiken.

luchtzuiverende plantenBron: huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken

Vermijd vochtige lucht
Vochtige lucht in huis is ongezond. In een vochtige woning kun je eerder last krijgen van klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en luchtwegproblemen. Het vocht geeft namelijk niet alleen een muffe geur, het gaat ook in je muren trekken en dit kan schimmel veroorzaken. Laat daarom je natte was niet binnen drogen, zet altijd na het douchen direct een raam open en doe een deksel op de pan tijdens het koken.

douche vochtige luchtBron: nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Luchtverfrissing
Ook een luchtverfrisser kan de sensatie van frisse lucht vergroten. Geurstokjes, -zakjes en geurkaarsen; we krijgen er geen genoeg van en halen ze het liefst massaal in huis. Je hoort echter wel eens dat sommige kaarsen of andere luchtverfrissers schadelijk of zelfs giftig zijn. Dit is helaas soms ook zo. Luchtverfrissers die ftalaten bevatten zijn inderdaad schadelijk. Ftalaten zijn zouten van ftaalzuur en diverse alcoholen. De goedkopere varianten, die bijvoorbeeld in de supermarkt verkrijgbaar zijn, bevatten deze stoffen vaak. Gelukkig hebben wij er een aantal zónder voor je uitgezocht!

luchtverfrissing fris huis geurstokjesBron: interieurstylebydaan via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Genoeg redenen om de kaarsen aan te doen
- Shoppen: 4x items voor je interieur die stress kunnen verminderen
- Met deze items kom jij je quarantaine wel door

Woonkamer

Hoe maak je je witte bank schoon?

geschreven door Gabrielle
Hoe maak je je witte bank schoon?

Een wit bankstel kan een stijlvolle en frisse toevoeging zijn aan je interieur. Echter, het schoonhouden van een wit bankstel kan een uitdaging zijn, vooral met huisdieren of kinderen. Gelukkig zijn er enkele effectieve manieren om je bankstel stralend wit te houden. Hier zij...

meer...