Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

4x items voor je interieur die stress kunnen verminderen

geschreven door Julia
4x items voor je interieur die stress kunnen verminderen

Door de coronacrisis ervaren mensen meer stress. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je aan je interieur kunt toevoegen die je stressniveau kunnen verminderen! Ik bespreek er vier.

1. Planten

Het eerste item waarmee je je stressniveau kunt verlagen, is een plant. Uit Japans onderzoek blijkt dat het verzorgen en bekijken van een plant stress vermindert. Daarnaast hebben planten bepaalde eigenschappen waardoor je stressniveau lager wordt. Een echte topper is Aloë Vera. Deze zuivert de lucht en geeft 's nachts zuurstof af, waardoor je je energieker kan gaan voelen. Een andere superplant is de Vrouwentong. Deze haalt gifstoffen uit de lucht, wat je meer energie en minder stress geeft.

plantenBron: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

2. Afbeelding natuur

Door de natuur in huis te halen door middel van planten kun je dus stress verminderen. Maar er is nog een andere manier om de natuur in huis te halen én stress te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat een afbeelding van natuur ook stressverlagend werkt en je hartslag kan laten dalen. Hang bijvoorbeeld een mooie poster of wanddoek op, of breng een mooi behangetje aan met een natuurprint.

wanddoekBron: Corienbeimers via HomeDeco Binnenkijken

3. Buda Ball

De Buda Ball is speciaal ontwikkeld om je stressniveau te verlagen. Dit is een klein balletje dat boven een houten blok zweeft door middel van een magnetisch veld. Dit stijlvolle item is perfect voor je thuiswerkplek, maar kan natuurlijk ook in de woonkamer of slaapkamer staan.

buda ballBron: Flyte

4. Geuren

Geuren kunnen onze stemming beïnvloeden. Bepaalde geuren kunnen je dan ook meer ontspannen en minder gestresst laten voelen. Eén van de bekendste geuren voor ontspanning is lavendel. Je kunt deze geur overdag, maar ook 's avonds verspreiden. Het kan namelijk de nachtrust verbeteren. Daarnaast zorgen ook rozemarijn, kamille en jasmijn voor een meer ontspannen gevoel. Er zijn allerlei manieren om deze geuren te verspreiden. Denk aan een geurkaars, geurstokjes, of bijvoorbeeld handzeep.

geurkaarsenBron: Studiobraaf via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-5x de meest rustgevende slaapkamers uit de Binnenkijkers
-Met deze simpele regel creëer je meer rust in je interieur
-Budget shopping: de lekkerste geurstokjes onder de €20,-

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...