Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Met deze simpele regel creëer je meer rust in je interieur

geschreven door Rosa
Met deze simpele regel creëer je meer rust in je interieur

We dromen (bijna) allemaal van een interieur dat rust en kalmte uitstraalt. Waar jij je prettig voelt en even helemaal tot rust kunt komen na een drukke dag. Toch komt het soms voor dat je zó je best doet maar het geheel alsnog druk en/of rommelig aanvoelt. Benieuwd hoe je dit kunt oplossen? Lees dan gauw onderstaande tip!

Door in te richten met de regel van 3, creëer je een hoop rust en eenheid in huis! Hoe je dit toepast? Eigenlijk heel simpel! Het houdt in dat je decoreert met oneven aantallen en begint bij drie.

Dit komt omdat er vanaf drie een patroon te herkennen valt. Bij één of twee items kunnen onze hersenen nog geen patroon herkennen en vanaf drie items herkennen we wel een patroon waardoor het geheel rustiger oogt.

Kleurenpalet 60/30/10
Deze regel kun je goed toepassen bij het kiezen van je kleurenpalet. Kies één basiskleur waar je 60% van de ruimte mee verft, vul dit aan met een kleur waar je 30% van de inrichting mee doet en vervolgens kies je nog één opvallende accentkleur waarmee je 10% van de ruimte vult.

regel-van-drieBron: Chantal0706 via HomeDeco Binnenkijken

Accessoires groeperen
Groepeer je accessoires bij voorkeur in een groep van drie. Zorg ervoor dat het geheel niet saai wordt door verschillende maten en hoogtes te gebruiken. Kies bijvoorbeeld één opvallende vaas en zet er twee waxinelichthouders in dezelfde stijl bij. Kies drie dezelfde soort vazen in verschillende formaten of zet een groepje kamerplantjes in een groepje van drie om het evenwicht te bewaren.
regel-van-drieBron: Livingstories via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-5 manieren om een kledingrek in de slaapkamer te stylen
-Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer
-Simpele en budget manieren om je huis lenteklaar te maken

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...