Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Deze maand gratis bezorging vanaf €40
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Slaapkamer

Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

In deze blog schreven we dat slaapkamers met het luxe hotelgevoel één van dé slaapkamertrends is. Denk aan rijke materialen, veel sierkussens en een sfeer waarin je even helemaal kunt ontspannen. Hieronder laat ik je wat voorbeelden zien én vertel ik je hoe jij deze look in je eigen slaapkamer kunt creëren.

1. Lekker slapen

Het allerbelangrijkste in de slaapkamer is natuurlijk het bed. Zowel het hoofdbord van je bed, als je matras en het beddengoed moeten van goede kwaliteit zijn en zorgen dat je helemaal kunt ontspannen. Voor het hoofdbord van het bed kun je denken aan zachte materialen en/of texturen. Qua beddengoed kun je bijvoorbeeld kiezen voor hotellinnen, maar het is net als een matras erg persoonlijk wat jij prettig vindt. Besteed tot slot ook aandacht aan het opmaken van je bed. Zorg dat alles mooi strak ligt.

hotelkamer met luxe beddengoedBron: hotelmauritzhof

 

2. Opbergruimte

Hotelkamers zijn altijd opgeruimd wanneer je de eerste stap over de drempel zet. Er slingeren geen kleren of andere spullen rond. Als je een hotelkamer gaat nabootsen, dan zul je genoeg opbergruimte moeten creëren. Als je weinig ruimte voor kasten hebt, kun je extra opbergruimte creëren door voor een bed met lades te gaan. Ook handig zijn nachtkastjes met lades of deurtjes.

slaapkamer met kastenBron: meira_athome_

 

3. Donkere verf en behang

Wat een slaapkamer ook een luxe gevoel kan geven, is een donkere kleur op de muur. Denk bijvoorbeeld aan heel donkerblauw. Dit hoeft niet per se verf te zijn. Juist behang wordt heel vaak gebruikt in hotelkamers, en dan vooral kwalitatief behang met een duidelijke textuur. Tot slot kan goud ook zorgen voor dat luxe gevoel en steekt het mooi af bij donkere muren.

donkere-chique-slaapkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

 

4. Symmetrie

Kijken we naar de meubels en accessoires, dan is er één ding dat duidelijk opvalt: symmetrie. Dit is iets dat de meeste hotelkamers gemeen hebben. Sommige mensen vinden het misschien saai om veel symmetrie toe te passen, maar je kunt niet ontkennen dat het heerlijk rustig en opgeruimd oogt. Houd dit in je achterhoofd bij het aanschaffen van accessoires en tijdens het decoreren.

felle-kleuren-hotel-chiqueBron: Arco via HomeDeco Binnenkijken

 

Zie ook:
-Deze slaapkamers met een donkere muur zijn alles behalve kil
-Klopt er iets niet in je slaapkamer? Deze 6 dingen kunnen de oorzaak zijn
-5x slaapkamers waarbij de monochroom trend is toegepast

 
 
Inspiratie

Brand we Love: het Spaanse merk Kave Home

geschreven door Lynn
Brand we Love: het Spaanse merk Kave Home

Je stijl, je perfecte imperfecties en je constante ontwikkeling zorgen ervoor dat je interessant en uniek bent. Ja, we hebben het over jou, de perfectionist die altijd een stap voor is. En dat is het Spaanse merk Kave Home ook. Met hun stijlvolle collectie waait er een Mediter...

meer...