Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

De do's en don'ts voor een accentmuur in de slaapkamer

De do's en don'ts voor een accentmuur in de slaapkamer

Vind je je slaapkamer nog een beetje kaal, maar weet je niet wat je hieraan kunt doen? Dan kan het best zo zijn dat een accentmuur dit probleem oplost. Een accentmuur is een gekleurde wand die je kunt creëren met verf of behang. Wanneer je zo'n muur wilt creëren zijn er een aantal dingen die je beter wel en niet kunt doen. Ik zet ze in deze blog op een rijtje!

slaapkamer accentmuurBron: Ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Ruimtelijk effect

De eerste stap is om te bepalen welke muur de accentmuur wordt. De keuze van de muur is bepalend voor het ruimtelijke effect. De laatste tijd zien we vooral slaapkamers waarbij de wand achter het bed is geschilderd/behangen. Is de slaapkamer vrij diep? Dan kan het mooi zijn om de achterste wand te schilderen/behangen. Hierdoor komt de muur naar voren en oogt het knusser. Wil je de kamer langer laten lijken? Schilder dan een zijmuur. Wil je de slaapkamer minder breed laten lijken? Schilder dan beide zijmuren. Natuurlijk kun je ook een stukje de hoek omgaan met de accentmuur zoals hieronder.

slaapkamer accentmuurBron: Jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Origin behang effen grijs
Origin - luxury wallcoverings



 

Hoeveelheid lichtinval

Bij het bepalen van de accentmuur is het ook goed om even te kijken naar de lichtinval. Als je een donkere kleur wilt toepassen, zal deze extra donker overkomen in een ruimte met weinig daglicht. Dit is misschien niet wat je wilt. Kijk van te voren altijd met een kleuren- of behangstaal hoe de kleur in jouw interieur overkomt gedurende de dag. Eventueel kun je nog een lichtere of donkerdere tint kiezen.

slaapkamer accentmuurBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleur kiezen

Als je hebt bepaald welke muur de accentmuur wordt en hebt gekeken naar de lichtinval, is het tijd om de kleur uit te kiezen. Houd hierbij onder andere rekening met de grootte van de muur. Bij een kleine wand kun je best een wat opvallendere kleur kiezen. Een opvallende kleur op een grote muur kan daarentegen al snel schreeuwerig worden. Voor een groter oppervlak kun je beter een wat meer natuurlijke tint kiezen.

slaapkamer accentmuurBron: Huisjeophetplein via HomeDeco Binnenkijken




 

Afwerking

De laatste stap is de keuze van de afwerking. Zowel bij verf als behang kun je kiezen tussen een matte en glanzende afwerking. Hierbij is het goed om in je achterhoofd te houden dat grote, glanzende oppervlakten veel aandacht opeisen. Een glanzende afwerking op een grote muur is daarom niet aan te raden. Heb jij dus een vrije ruime slaapkamer en is de wand die je wilt schilderen/behangen groot, kies dan liever voor een matte kleur. Dit zorgt namelijk voor een knussere sfeer.

slaapkamer accentmuurBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer!
-De slaapkamertrends van 2023 om bij weg te dromen
-4 ideeën voor een kleurrijke muur make-over

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...