Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

4 ideeën voor een kleurrijke muur make-over

geschreven door Lynn
4 ideeën voor een kleurrijke muur make-over

Smetteloos wit is een kleur die altijd bij je bank, tafel of keuken zal staan en is een veilige keuze in iedere woonstijl. Maar veel witte muren in huis kan erg onpersoonlijk en saai overkomen. Met kleur creëer je sfeer en geef je het interieur karakter. Ik laat je 4 ideeën zien om van die witte muur af te komen en eindelijk te durven spelen met kleur op de muur. Maak van jouw muur een bijzondere blikvanger!

Van het kastje naar de muur

Wil je een echte eyecatcher creëren met kleur maar wel rust behouden in huis? Verf dan wandplanken en kasten etc. mee in dezelfde kleur als de muur! Onze interieurliefhebber Irma_van_69 heeft dit mooi gedaan met haar vintage kast. Ook de andere accessoires in de kamer komen overeen met de muurkleur. Op deze manier behoud je rust in huis en blenden de wandmeubels helemaal in het interieur. Als je helemaal wilt uitpakken kun je ook de deur, plinten en radiator in dezelfde kleur verven.

groene-muur-met-groene-kastBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Werk met vakken kleur

Om die witte wand te doorbreken en meer gezelligheid te krijgen ga je aan de slag met vlakken kleur. Je kunt werken met verschillende vormen zoals een grote kleurcirkel of juist een rechthoek om de wandaccessoires heen. Op deze manier krijgt de muur een speels effect. Heb je veel rechte hoeken in je interieur? Gebruik dan een kleur vak met ronde hoeken om deze harde lijnen te doorbreken. Je kunt helemaal losgaan met verschillende kleuren en vormen, een echt feestje dus.

kleur-vak-met-spiegelBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

helft-van-de-muur-geverfdBron: Dbarnas via HomeDeco Binnenkijken

Gezellig latten

Om een witte muur te doorbreken kun je ook aan andere manieren denken dan alleen een kleur op de muur aanbrengen. Met een paar latten aan de muur zorg je voor extra sfeer en warmte in huis. Bovendien doen ze wonderen voor de akoestiek. Ga voor licht hout in een Scandinavisch interieur, of juist voor donkerbruin of zwart in een industriële of luxe stijl.

En nee, je hoeft niet de hele muur te bekleden met latten – een meter is vaak al genoeg. Extra tip: laat de latten een stukje doorlopen over het plafond of gebruik de latten in een nis. Je kunt ze mooi gebruiken achter het hoofdeind van het bed, midden in de woonkamer of in de speelhoek.

latten-op-muur-woonkamerBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken

Een printje op de muur

Zeg die witte muur maar gedag en ga aan de slag met behang op de muur. Ook hier hoef je zeker niet de hele muur te bekleden. Werk met een combinatie van verf en behang en kijk waar je met het behang een mooie nadruk in de kamer kunt leggen. Ook hier kun je werken met bijvoorbeeld een strook of behang alleen de helft van de muur.

behang-aan-muur-eetkamerBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Inspiratie uit onze Binnenkijkers

Nu je weet hoe je het kan aanpakken kan het nog best eng zijn om de stap naar geen witte muren daadwerkelijk te zetten. Onthoud dat kleur veel meer sfeer in huis geeft en dat je er altijd weer overheen kunt met wat anders. Laat deze Binnenkijkers je inspireren om kleur aan je leven te geven!

gekleurde-blokken-muurBron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

neutrale-kleuren-nude-woonkamerBron: Linda403 via HomeDeco Binnenkijken

gekleurde-wand-met-fotobehangBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

roze-bohemian-muur-eetkamerBron: Nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Op deze manier maak je een lege hoek functioneel én stijlvol
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor
- Deze sierkussens passen bij jouw kleur bank

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...