Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Werkplek

Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor

geschreven door Lynn
Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor

Bepaalde kleuren kunnen er daadwerkelijk voor zorgen dat jij je blijer gaat voelen, je beter kan concentreren of maken je zelfs creatiever. En dit zijn precies de ingrediënten die jij voor een productieve werkdag nodig hebt. Hybride werken doet tegenwoordig bijna iedereen. Maar het is wel belangrijk dat je ook thuis een fijne werkplek creëert waar jij je goed kan concentreren. Benieuwd welke kleuren jou hierbij gaan helpen? Ontdek het in deze blog!

Wat is het doel van je verandering?

Allereerst ga je jezelf afvragen wat jij nodig hebt in je thuiskantoor. Werk je vaak gefocust aan Excel bestanden of studeer je veel? Dan gebruik je kleuren die jou meer concentratie en focus geven. Maar je kunt juist ook wat meer energie en creativiteit nodig hebben. Je werkt bijvoorbeeld in de creatieve industrie of voert (online) verkoopgesprekken. Kies dan voor kleuren en materialen die energie en optimisme geven.

werkplek-duo-houten-panelenBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken

Wit en grijs laten je opruimen

Veel thuiswerkplekken zijn wit. En dit is helemaal niet verkeerd, want de kleur wit bevordert je focus, organisatie en laat veel licht binnen. Ook lijkt de ruimte optisch groter met wit. Wist je dat wit stimuleert tot opruimen? Ideaal voor een nette werkplek en een opgeruimd hoofd.

Wil je voor een veilige keuze gaan maar vind je wit te saai? Werk dan met grijs in combinatie met aardetinten. Grijs staat erom bekent dat het een vredig en rustig gevoel opwekt. Omdat alleen grijs snel flauw wordt combineer je het met mooie natuurlijke materialen. Een grof houten bureau, leren stoel en een paar groene planten maken de kamer levendig.

grijze-werkplek-wandplankenBron: Huisjeinhaarlemstad via HomeDeco Binnenkijken




 

Rood voor kracht en enthousiasme

Rood prikkelt de hersenen en houd je scherp. Perfect wanneer je in een snel bewegende industrie werkt. Ook staat rood bekend om zijn kracht en dat het gesprekken en enthousiasme stimuleert. Let wel op, rood is ook de kleur van agressie. En teveel rood in de ruimte kan een averechts effect hebben. Ga bijvoorbeeld voor een rood vlak op de muur en combineer deze met neutrale tinten zoals grijs of bruin voor meer balans.

werkplek-rode-muur-leren-bureaustoelBron: Project_0251 via HomeDeco Binnenkijken




 

Blauw stimuleert productiviteit

De kleur blauw (in al haar soorten) springt er echt uit als we het hebben over kleuren in je thuiskantoor. Het blijkt de zuurstofopname te stimuleren en zo onze lichaamstemperatuur en bloeddruk te verlagen. Dit zorgt ervoor dat we met veel meer focus te werk kunnen gaan. Warmere kleuren blauw zorgen voor kalmte, rust en maken je ook nog eens productiever.

donkerblauwe-wand-met-leren-stoelenBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken




 

Geel maakt je positief

Kun je wel wat positiviteit gebruiken tijdens je online meetings? Ga dan voor geel! Deze kleur zorgt er namelijk voor dat je positief denkt en maakt je creatiever. Pas wel op met de hoeveelheid geel op de muur. Studies hebben namelijk aangetoond dat teveel geel kan zorgen voor frustraties. Kies daarom voor een licht (pastel) geel of juist voor oker.

Groen voor focus

Groen is ook een bekende kleur voor de werkplek. De kleur groen is het minst vermoeiend voor je ogen, wat ideaal is als je de hele dag achter een scherm zit. Ook staat de kleur erom bekent om je leestempo te verhogen. Groen heeft een kalmerend effect en werkt aanmoedigend voor de geest.

licht-groene-muur-bureaulampBron: Interior_canalhouse via HomeDeco Binnenkijken




 

Oranje geeft je energie

Verf één muur in de accentkleur oranje en je hebt een positieve toevoeging aan je thuiskantoor. Oranje is perfect voor de creatievelingen onder ons; het geeft een boost aan je energieniveau en werkt enthousiasmerend.

oranje-accenten-werkplekBron: Huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken




 

Paars voor creativiteit en wijsheid

Laat je fantasie de vrije loop gaan en creëer een luxe gevoel met de kleur paars. Deze kleur kan erg goed werken als je een creatieve baan hebt. Pas op met een té donkere tint; dit roept een gevoel van mysterie op. Werk liever met lichte tinten paars zoals lila of lavendel.

Hoe pas je de kleuren toe?

Je hoeft natuurlijk niet gelijk alle muren in een andere kleur te schilderen, dit zal alleen maar voor chaos zorgen. Deze accent kleuren kun je ook minimaal toepassen. Geef dat oude bureau een nieuw kleurtje, of shop bureauaccessoires in de kleur die jij nodig hebt. Je kunt ook werken met kleurvlakken op de muur of wel de muur in één kleur schilderen. Kijk goed wat mooi past in de ruimte en bij jou werkzaamheden.

blauwe-muur-half-vlakBron: Mariellejoon via HomeDeco Binnenkijken

blauwe-muur-strepen-werkplekBron: Juudithhome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Het perfecte thuiskantoor, zo richt je hem in
- 5 veelgemaakte fouten bij het inrichten van een thuiswerkplek
- Zet deze planten op je werkplek en je wordt productiever

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...